Tuin verbouwen: zo pakken Anna en Jeffrey het aan “Wij doen zoveel mogelijk zelf”

Tuin verbouwen
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
552 keer bekeken

Een mooie tuin om ’s zomers lekker in te vertoeven. Dat willen we allemaal wel. Maar hoe pak je dat aan? Anna (29) en haar man Jeffrey (34) gaan dit voorjaar hun tuin verbouwen. Lees hoe zij dat doen.


“Jeffrey en ik kochten ons huis in februari 2011”, begint Anna. “Een twee-onder-een-kap met een bescheiden achter- en voortuin. Er staan veel planten, struiken en er ligt een stuk gazon. Een tuin dus waar je regelmatig met schoffel en knipschaar in de weer moet.”

Geen groene vingers

Jeffrey vult aan: “Nu hebben Anna en ik allebei niet echt groene vingers. En het is ook niet onze grootste hobby om in de tuin te werken. Het resultaat is dat we steeds uitstellen en er veel onkruid en mos groeit. Dat willen we anders, zeker nu we afgelopen jaar een zoontje hebben gekregen. We willen ook graag dat hij straks fijn in de tuin kan spelen. En dus besloten we om te tuin te laten verbouwen.”

Grind en kunstgras

Anna: “We willen een onderhoudsvrije tuin, die er toch mooi uitziet. In plaats van veel planten en struiken willen we in de voortuin grind, met 1 of 2 plantenbakken. Achter gaan we alles opnieuw betegelen. En aangezien het gazon meer mos is dan gras, willen we dat misschien nog vervangen voor kunstgras. Maar daar zijn we nog niet helemaal over uit. Eventueel kunnen we dan nog een speelrek of schommel plaatsen voor onze zoon.”

Wel.. of toch niet?

“We hebben op het punt gestaan om het wel te laten doen door die partij,” legt Jeffrey uit. “Maar uiteindelijk vonden we 10.000 euro toch teveel. Daarom hebben we besloten om zoveel mogelijk zelf te doen.”

Enthousiast over het ontwerp, maar niet over de prijs..

Offerte aanvragen

Anna vervolgt: “We hebben een offerte opgevraagd bij 2 verschillende hoveniersbedrijven. Van het ene bedrijf hebben we niks gehoord. Maar de andere partij is langsgekomen voor een inventarisatie. Aan de hand daarvan hebben ze een tekening gemaakt van een mogelijk inrichting. We waren erg enthousiast over het ontwerp. Maar minder van de prijs: 10.000 euro…”

Zelf aan de slag

“We zijn al druk bezig geweest met planten, struiken, onkruid en tegels weghalen. Ook heb ik de schutting in de achtertuin gesloopt, die wordt vervangen door een nieuwe. Mijn vader helpt met plaatsen. Er gaat best wat tijd inzitten omdat alles in de weekenden gedaan moet worden. We zijn nu ongeveer een maand bezig.”

Zelf aan de slag in de tuin: oude tegels eruit

Vriendenprijsje

“Zelf betegelen en grind storten kunnen wij niet. Gelukkig zijn we via via in contact gekomen met een stratenmaker die voor een vriendenprijsje de tuin kan betegelen en grind kan storten. Wij zorgen dan zelf voor de tegels. Ook het grind kopen we zelf in.”

Op naar de badkamer

“Al bij al verwachten we dat we nu voor ongeveer 5000 à 7000 euro wel klaar kunnen zijn. Het is wat meer werk dan wanneer je alles uit handen geeft, maar wij vinden het de moeite waard. Het geld dat we nu besparen kunnen we mooi ergens anders in steken. Ons volgende project wordt namelijk waarschijnlijk de keuken of badkamer!”


Weet jij al wat het volgende project gaat worden? Financier het met een lening!


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo