Investeren, het nieuwe sparen?

Verbouwen
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
2295 keer bekeken

Stel: je ontvangt een extraatje. Wat doe je dan daarmee? ‘Sparen’ roept je verstand, maar is dat wel zo verstandig? Niet altijd. Vier redenen waarom investeren het nieuwe sparen is.


1. Sparen loont niet

De huidige spaarrente haalt niet eens de 1%. Hierdoor is je rendement nihil wanneer je besluit om een bedrag opzij te zetten op een spaarrekening. Economen voorspellen zelfs dat je binnenkort moet betalen voor je spaargeld, omdat het rentepercentage zelfs onder nul zakt. Heel verstandig a om een buffer te hebben. Maar als je je extraatje opzij zet om te rentenieren dan levert dit dus minder op. Kun je je extraatje net zo goed investeren, toch?

2. Groen wassen

Investeer je in isolatie en zonnepanelen, dan zie je de energiemeter gauw teruglopen. En dat levert geld op. Spouwmuurisolatie, dubbelglas en gloednieuwe panelen op het dak zijn niet zo sexy als een reis naar Barcelona of handtas van Chanel, maar wel een slimme bestemming voor een meevaller. Eenmalige kosten waar je vervolgens elke maand de vruchten van plukt. En het milieu ook!

3. Meters maken

Waardevermeerdering op je spaarrekening wil met de huidige rentestand niet zo vlotten, maar je kunt je spaargeld wel gebruiken voor waardevermeerdering van je huis. Als je ervoor kiest om te investeren in een dakkapel of een uitbouw vergroot je het aantal vierkante meters van je huis en daarmee de waarde ervan, aldus makelaar Remco Olden van Lommers Makelaars . Nu heb je er plezier van en tegen de tijd dat je je huis verkoopt, zie je je investering terug in de verkoopprijs.

4. Fix het voor de fiscus

Wanneer je een aanzienlijk bedrag kunt sparen, dan ben je in het hedendaagse renteklimaat bijna evenveel kwijt aan vermogensrendementsheffing, als dat je aan rente ontvangt. De Belastingdienst gaat nog steeds uit van een rendement van 4 procent, terwijl je dat nu niet krijgt Dus, kijk eens goed rond in je huis. Kunnen de kozijnen een schilderbeurt gebruiken? Zijn je dakpannen nog goed genoeg? Stoor je je al tijden aan die scheuren in het parket? Ons advies luidt: Repareer uw huizen en fix het voordat de fiscus met een vermogensrendementsaanslag komt.


Ga meteen aan de slag en onderzoek welke mogelijkheden er voor jou zijn. Een beetje hulp nodig? Budgetcoach Eef van Opdorp heeft 4 tips als je gaat investeren in verbouwen . Of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo