Werkgever misbruikt vergeten betermelding

ziekmelding
ziek, griep, liggen
door Bianca Lathouwers
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
498 keer bekeken

Dit artikel is inmiddels verouderd. Het is mogelijk dat sommige percentages in het artikel niet meer actueel zijn.

Onlangs thuisgezeten met een griepje? Vergeet dan niet om je officieel beter te melden als je weer aan het werk gaat. Werkgevers lijken een nieuwe sluiproute ontdekt te hebben om personeel op een goedkope manier te ontslaan. FNV Bondgenoten waarschuwt.


Voor 1 procent ziek

Wie zich niet officieel beter meldt, blijft in de bedrijfsadministratie automatisch voor 1 procent ziek. Met mogelijk grote gevolgen. Na een jaar mag je werkgever dan namelijk nog maar 70 tot 90 procent van je laatstverdiende salaris uitbetalen. Het regende afgelopen weken dan ook klachten bij het nieuwe Meldpunt Verzuimbegeleiding van FNV.

Sluiproute naar ontslag

Het blijft vaak niet bij het verlagen van het salaris. Via deze sluiproute kun je na 2 jaar ook worden ontslagen, zonder recht op ontslagvergoeding. De werkgever vraagt hiervoor een ontslagvergunning aan bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Sta je nog deels ziek gemeld, is een ontslagreden snel gevonden. Ga je dus na dat griepje weer aan de slag, zorg er dan voor dat je ook officieel weer 100 % fit bent verklaard.