Wat doen zíj met hun vakantiegeld?

Ervaringen
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
625 keer bekeken

Het is weer juni geweest, voor velen de maand van het vakantiegeld. Lees wat anderen hiermee doen.


Ik zet altijd iets opzij voor onvoorziene kosten, zoals een kapotte auto

Agnetha (28):

“Ik ontvang mijn vakantiegeld elk jaar in mei. Wat ik ermee doe, dat verschilt per jaar. Vorig jaar had ik samen met mijn vriend net een huis gekocht. Het geld heb ik toen daarin gestopt.

Het jaar daarvoor heb ik mijn vakantiegeld gebruikt voor de aanschaf van mijn eerste motor. Meestal zet ik ook een deel op mijn spaarrekening. Het liefst zoveel mogelijk. Zo heb ik altijd wat geld achter de hand voor onvoorziene situaties, zoals een auto die kapot gaat.

Maar ik doe er meestal ook wel iets leuks van. Een paar jaar geleden heb ik het gebruikt voor een vakantie naar Schotland. En ook voor festivals gebruik ik het geld. Dat zijn voor mij ook een soort van minivakantie.

Dit jaar gaat al mijn vakantiegeld direct naar mijn spaarrekening. Ik ga deze zomer trouwen. Dat kost behoorlijk wat geld, dus alle extra’s zijn mooi meegenomen.”

Ik betaal alles van mijn vakantiegeld, niet specifiek uitjes

Gerda (54):

“Mijn vakantiegeld verdwijnt bijna elk jaar in de grote huishoudpot. Ik betaal er van alles van, maar niet specifiek uitjes. Vaak stop ik het ook in de betaling van mijn hypotheek. Ik weet niet of ik anders elke maand mijn hypotheek rond zou kunnen krijgen, maar met vakantiegeld erbij lukt dat zeker. Het is toch bijna een hele maand loon.”

Ik ben nogal impulsief en heb al het geld in mijn muziekhobby gestopt

Sven (27):

“Ik doe altijd leuke dingen van mijn vakantiegeld. Vorig jaar heb ik het vooral  in een verhuizing gestopt. Ik verhuisde van een studentenkamer naar een eigen flatje. Er moest een heel nieuwe vloer in, ik moest ook gordijnen kopen en de muren konden wel een likje verf gebruiken. Dus het geld kon ik goed gebruiken.

Dit jaar had ik het plan om het geld op mijn spaarrekening te zetten en er rijlessen van te betalen. Helaas is dat er niet helemaal van gekomen. Ik ben behoorlijk impulsief en heb vrijwel al het geld in mijn hobby gestopt. Ik draai graag met platen en heb een paar controllers gekocht om te produceren. Ook kocht bijna 200 euro aan nieuwe platen. Toen was het geld al snel op. Nu baal ik eigenlijk wel een beetje.”