Spelenderwijs de waarde van geld ontdekken Rabobank introduceert KidsGeldWijs

geldles
rabobankapp
door Bianca Lathouwers
1444 keer bekeken

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt zeker voor goed omgaan met geld. Met de gratis iPad App KidsGeldWijs van de Rabobank leren kinderen op speelse wijze de waarde van geld. Ellis Ramakers, Marketing Manager Jonge Klanten bij de Rabobank, stond aan de wieg ervan.


Waarom heeft de Rabobank de KidsGeldWijs ontwikkeld?

“Leren omgaan met geld hebben wij als Rabobank hoog in het vaandel staan. Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zichzelf financieel kan redden. En daar kun je volgens ons niet vroeg genoeg mee beginnen. Op verschillende, aantrekkelijke manieren leert de Rabobank daarom kinderen van alle leeftijden omgaan met geld. KidsGeldWijs is hierbij onze jongste aanwinst.”

KidsGeldWijs is voor ouders een handig hulpmiddel om met hun kinderen spelenderwijs over geld te praten. Daarom kun je als ouder ook actief met de App meedoen

Hoe werkt KidsGeldWijs?

“De App lijkt op een kluisje, compleet met kluiscode. In dat kluisje kunnen kinderen voor een zelfgekozen doel geld sparen. Van dat spaardoel kunnen ze foto’s in de App zetten. Ook kunnen ze geld verdienen door klusjes te doen, bijvoorbeeld voor hun ouders, opa en oma of de buurvrouw. Is het doel bereikt, dan kiezen ze weer een nieuw doel. MoneyCoach Yvette helpt ze steeds met handige tips.”

Voor wie is de KidsGeldWijs bedoeld?

“De belangrijkste doelgroep bestaat uit kinderen van zes tot tien jaar. Voor hen is deze App een leuke manier om de waarde van geld te leren ontdekken. Elk op hun eigen manier. De allerkleinsten spelen vooral met het geld: slepen het van spaarpot naar spaardoel, maken briefgeld klein. De grotere kinderen zijn meer bezig met het echte sparen. En KidsGeldWijs geeft je positieve reacties. Zo is deze App voor elke leeftijd leerzaam en leuk.”

En is de App ook handig voor ouders?

“Jazeker! KidsGeldWijs is voor ouders een handig hulpmiddel om met hun kinderen spelenderwijs over geld te praten. Daarom kun je als ouder ook actief met de App meedoen. Met een ouderprofiel, kun je bijvoorbeeld zakgeld toevoegen. Of het geld dat je kind heeft verdiend met een klusje, zoals afwassen of de hond uitlaten. Daarvoor stel je dan samen een contractje op. Zo wordt het echt iets van jullie samen.”

Geeft KidsgeldWijs ook handvatten voor de echte wereld?

“Dat maakt het juist extra leuk. Doordat je alle klusjes, zakgeld, spaargeld en spaardoelen bijhoudt, houd je die dingen met KidsGeldWijs ook in het echte leven overzichtelijk. KidsGeldWijs geeft ouders een goed overzicht van de klusjes, spaardoelen en transactie zoals zakgeld of verjaardaggeld van je kind.

Hoe is de App eigenlijk ontvangen?

“Goed! In de eerste week werd KidsGeldWijs al 1.309 keer gedownload. Een mooi aantal. Ook vanuit het onderwijs en het Nibud krijgen we mooie reacties. Men vindt het een leuk en nuttig initiatief, zeker nu veel banken onder vuur liggen. Dat positieve gevoel willen we natuurlijk houden. Vandaar dat we aan uitgebreidere versies denken. Met een spel of met nog meer beloningen. Zo houden we geld levend, bij jong en bij oud.”

KidsGeldWijs is een gratis app die je op dit moment alleen kunt downloaden in Appstore.

Ellis Ramaker, Rabobank