Voor een prikkie de weg op met deze vijf auto's

Auto
3392 keer bekeken

Een nieuwe auto kopen is één van je grootste financiële aderlatingen. Toch kun je voor weinig geld al een goed (en opvallend) bakkie rijden. Met deze 5 modellen doet je je portemonnee bij de dealer in ieder geval het minste pijn.


Renault Twizy: vanaf 6990 euro
Tesla mag dan deze maand met veel bombarie de Tesla Model 3 hebben geïntroduceerd, de vraagprijs van 35.000 dollar haalt het niet bij de Renault Twizy , nog steeds by far de allergoedkoopste elektrische auto! Al mag je het eigenlijk geen auto noemen, want het is officieel een vierwieler . De Twizy biedt een range van 100 tot 120 km, al naargelang de uitvoering, en heeft een topsnelheid van 80 km/u. Dus je bent wel gedoemd tot rijden op de rechterbaan, maar ach: een kniesoor die daarop let, toch?

Skoda Citigo: vanaf 8860 euro
De Skoda Citigo is met 8.390 euro de goedkoopste ‘echte’ auto, in ieder geval van het jaar 2015. Niet alleen qua kostprijs, maar trouwens ook qua gebruik. Zo rijdt de Skoda Citigo ongeveer 1 op 20 en is daarmee ook een van de zuinigste wagens. Voor de motorrijtuigenbelasting van de Skoda Citigo betaal je rond de 228 euro per jaar en voor de verzekering hoest je tussen de 300 en 350 euro op. Tel daarbij 200 tot 300 euro op voor onderhoud en je weet: goedkoper kan je haast niet de weg op.

Mitsubishi SpaceStar: vanaf 9990 euro
De Mitsubishi SpaceStar was de runner-up in de lijst goedkoopste auto’s van Nederland en tot kort te verkrijgen voor rond de 9000 euro. Maar met de komst van het vernieuwde model op de markt, inclusief chiquere uitstraling, opgewaardeerde interieur en verbeterde rijeigenschappen, is de Spacestar iets hoger in de markt gezet. Het model heeft nu een vanaf prijs van minder dan 10.000 euro en is daarmee nog steeds één van de goedkoopste modellen.

Seat Mii: vanaf 10.450 euro
In het kielzog van de SpaceStar komt de Seat Mii . De Seat Mii is een miniklasse-wagen geproduceerd door het Spaanse automerk Seat dat deel uitmaakt van de Volkswagen AG-groep. Hoe compact die Mii van buiten ook lijkt, binnenin is hij verrassend ruim. In de prijslijst staat hij er voor een vanaf-prijs van 10.450 euro.

Fiat Tipo: vanaf 19.495 euro
Het zal je niet verbazen dat in bovenstaande lijst vooral kleine stadskruimels uit het zogenaamde A-segment staan. Maar wil je net iets meer en net iets groter, dan is er altijd nog de Fiat Tipo . Deze auto van het jaar 1989 is deze maand officieel teruggekomen in een nieuwe gedaante, al is het sterke staaltje Italiaanse design natuurlijk gebleven. De Fiat Tipo is volgens de makers één van de goedkoopste in het C-segment, al moet je voor de 1.4 benzineversie met 95 pk nog wel zo’n 19.495 euro neerleggen. Koop je ‘m in Italië, dan ben je vooralsnog goedkoper uit: 14.500 euro. Weet je in ieder geval ook al waar je dit jaar op vakantie gaat.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo