Tips voor een voordelige wintersportvakantie

Wintersport
skien
door Irina Degen
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
197 keer bekeken

Vind je het ook heerlijk om de piste op te gaan en als een speer met je ski’s of snowboard af te dalen? Dan weet je vast ook dat een wintersportvakantie een dure hobby is. Hieronder volgt een aantal tips om zo voordelig mogelijk te kunnen genieten van een actieve wintersportvakantie.


10 tips voor een voordelige wintersportvakantie

Tip 1 - Boek je wintersport in het laagseizoen

Vermijd hoogseizoenen. Vakanties zijn dan een stuk duurder. De eerste drie weken van januari zijn vaak het voordeligst.

Tip 2 - Houd aanbiedingen in de gaten

Schrijf je in voor nieuwsbrieven van reisorganisaties en speur het internet af om de beste aanbieding te vinden. En vergelijk alle aanbieders. De prijzen liggen vaak nogal uiteen.

Tip 3 - Boek een all-in pakketreis

Hierbij zijn de skipas, ski-verhuur en eventuele lessen inbegrepen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Want de kosten hiervan zijn vaak hoog.

Tip 4 - Verkort de duur

Ga een weekend skiën in plaats van een week. Je bent er toch even lekker tussenuit, maar de kosten vallen meestal een stuk lager uit.

Tip 5 - Bespaar op de reis- en verblijfkosten

In Duitsland zijn er genoeg goede skiplekken te vinden. Waarom zou je dan nog veel verder rijden? Ook zijn de kosten in restaurants of cafés vaak lager in minder bekende skigebieden. Dan bespaar je ook nog eens op de kosten van het après-skiën.

Tip 6 - Kies voor een chalet of appartement

Dit is vaak voordeliger dan een hotel met (half) pension. Zorg zelf voor je maaltijden. En neem een lunchpakketje mee als je erop uit gaat. Wil je toch uit eten, doe dit dan niet vlak bij de piste of langs een bekende skiroute. De prijzen van de horeca liggen veel lager als je een paar kilometer verderop een hapje gaat eten.

Tip 7 - Voordeel voor de vroege beslisser

Als je nu al een wintersportvakantie boekt, kan dat je vele euro’s voordeel opleveren.

Tip 8 - Houd afstand

Accommodaties nabij de skipiste zijn vaak duurder dan verblijfplaatsen die wat verder weg gelegen zijn. Meestal is er goed (gratis) vervoer geregeld van en naar de piste.

Tip 9 - Koop geen skikleding

Heb je zelf geen skiuitrusting? Ga na bij familie of bekenden of je dit misschien kunt lenen. Hiermee bespaar je op de kosten van de aanschaf en eventuele huur hiervan. Wil je toch liever zelf je uitrusting aanschaffen? Wacht dan tot het winterseizoen (bijna) voorbij is en koop dit in de uitverkoop.

Tip 10 - Lessen over de grens

Neem pas ski-les op vakantie. In Nederland zijn ski-lessen nogal duur vergeleken met de lessen bij een ski-school op je vakantiebestemming.

Ervaring

Lees hier de ervaring met een budgetwintersportvakantie van Michiel.