Sophie: “Het pashokje deed me de das om” Mijn Geldblunder

Mijn Geldblunder
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
839 keer bekeken

Een Geldblunder is zo gemaakt. Wat is die van jou? Deze keer is het de beurt aan Sophie (35). Biecht maar op...


Vertel, wat is er gebeurd?

“Vorig jaar stuitte ik na heel lang zoeken op een perféct jurkje. Fors aan de prijs, maar mijn zus ging trouwen en dit was echt een bijzondere outfit voor die dag. Voor één keer kon ik het me best veroorloven om flink uit te pakken. Ik wilde liever niet passen in de winkel, daarom besloot ik om twee maten mee te nemen. De bedoeling was dat ik ze thuis zou passen en één van de twee weer snel terug zou brengen.”

Waarom wilde je niet passen?

“De winkel waar ik de jurkjes kocht was van een behoorlijk exclusief merk. Dat zag je zelfs af aan de pashokjes. Meestal kun je een gordijntje dichttrekken, maar in deze winkel hadden de pashokjes een glazen deur waar je recht doorheen keek. Nu vind ik passen al niet zo prettig, maar dit sloeg alles.”

Dat is wel vreemd…

“Ja. De verkoper legde uit dat er in die glazen deur een bewegingssensor zit. Zodra je beweegt, wordt het matglas. Maar van de mensen die aan het passen waren zag ik nog wel heel duidelijk het silhouet. Ik vond het geen fijn idee. Stel je voor dat die sensor ineens stuk gaat. Ik besloot dus thuis te passen en twee maten te kopen.”

Ik was 6 dagen te laat om de jurkjes terug te brengen

Oké, maar wat is je geldblunder?

“Thuis aangekomen legde ik de tas met de jurkjes zolang in de gang. Ik was druk met van alles en nog wat, dus ik dacht: ‘Dat komt morgen wel’. Maar morgen werd overmorgen en overmorgen werd volgende week. Toen ik eindelijk de tijd had, bleken ze allebei niet te passen! Dus ik snel terug naar de winkel. Daar bleek dat ik mijn kleding allang terug had moeten brengen. Ik was 6 dagen te laat...”

Dat is balen.

“Ja echt wel. Vooral omdat het best een prijzig jurkje is. Gelukkig vond ik al vrij snel een andere mooie jurk voor de trouwdag. Toch blijft het zonde van het geld. De volgende keer ga ik misschien toch maar gewoon passen, ook als ik me er niet zo fijn bij voel.”