Smartphoneverzekeringen: duur en vaak dubbelop Wat dekt de inboedelverzekering?

Verzekering
smartphone
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
702 keer bekeken

Dit artikel is inmiddels verouderd.

Koop je een smartphone, dan krijg je vaak het advies om hier direct een verzekering bij af te sluiten. Volgens de Consumentenbond wordt er in de telecomwinkels soms flink aangedrongen. Onterecht, want bij de meeste telecomaanbieders is het ook mogelijk om een bepaalde periode na aanschaf een verzekering af te sluiten. Dat geeft je de tijd om je eerst rustig in de kosten en voorwaarden van de verzekeringen te bekijken.


Smartphone gedekt via inboedelverzekering

Volgens de Consumentenbond zijn premies voor telefoonverzekeringen  vaak erg hoog in vergelijking met de waarde van de telefoon. Het verzekeren van telefoon van €500 kost zo'n €110 per jaar. Niet zelden zijn de voorwaarden te bediscussiëren en er is vrijwel altijd sprake van een eigen risico. Verlies wordt slechts door enkele verzekeraars gedekt. Het belang van een smartphoneverzekering zit met name in het feit dat deze een technisch defect dekken. Andere schades zijn normaal gesproken al gedekt door bijvoorbeeld een inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering of reisverzekering. Die overlap zorgt ervoor dat je snel oververzekerd bent.

Goedkoopste is de beste

De Consumentenbond beoordeelde 22 smartphoneverzekeringen en gaf slechts 9 verzekeringen een voldoende. De goedkoopste smartphoneverzekering komt als beste uit de bus, dat is  de mobiele apparatuur verzekering van ANWB en Unigarant.

Bron: Consumentenbond