Slapen kost geld

Eef van Opdorp
Eef van Opdorp, Blogger, Eef
door Eef van Opdorp
1950 keer bekeken

Ken je dat, dat je een vriend goede raad geeft en die er vervolgens geen fluit mee doet? Of dat je neefje zich toch bijna in coma zuipt? Terwijl jij als tante diezelfde middag nog zo fijn had uitgelegd dat dat echt iets is voor ‘nep coole’ types. Zo nutteloos voel ik me vaak als ik tijdens mijn lezing inga op het onderdeel OVERSTAPPEN.


Dat gaat ongeveer zo: tweehonderd ogen staren me glazig aan en ik leg uit dat je  honderden euro’s per jaar kan besparen op verzekeringen, gas en licht en (kabel)abonnementen. Voor een aanbieder ben je namelijk niks anders dan een SLAPER. Wat slapers zijn? Mensen die braaf vasthouden aan hun verzekeringspakketten en die teveel blijven betalen voor diensten. En dit terwijl de wereld ondertussen is  veranderd.

Overstappen? Het zal wel, maar dat is teveel moeite!

Dan hoor je de hersens in de zaal denken: “Overstappen? Zal wel maar ik ga dat niet doen, dat geldt toch niet voor mij, is teveel moeite, veel te eng, de dekking is natuurlijk wel anders, ik wil een goede verzekerring en geen goedkope etc. Nou ben ik zelf ook zo veranderlijk als een blok beton dus ik hield al twee jaar vast aan mijn internetprovider. Zeker omdat internet het eindelijk deed en ik dat graag zo wil houden. Mijn vrouw denkt daar anders over.

Ze belde twee weken geleden naar onze eigen kabelboer. “We betalen nu € 65,00 euro per maand en we denken erover om over te stappen. Kunnen jullie ons een beter aanbod doen”? “Ja hoor, zei de servicedame al binnen 30 seconden. 15% korting per maand”. “Dat is mooi maar ik heb op internet een Instappakket gezien voor nieuwe klanten voor € 45 per maand (met 20 meer zenders dan we hadden!)”. “Nou, zei de servicedame, DAT IS PRIMA”.

Dat is prima? Ja, dat is prima! Met een simpel telefoontje hup € 240,00 per jaar uitgespaard. Een aantal slapers in de zaal werden ineens wel wakker. Schandalig! Maar ja, tuurlijk maakt een aanbieder geen slapende honden wakker. Doe je wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg. Bellen dus!