Sinterklaasinkopen doen voor weinig geld 10 tips

Decembermaand
sinterklaas
door Irina Degen
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
392 keer bekeken

Hij komt, hij komt… kinderen zitten in spanning te wachten op de komst van de Goedheiligman. Hoe kun je de decembermaand zo voordelig mogelijk doorkomen? Voorkom dat de man met de rode mijter zorgt voor een bankrekening met rode cijfers en lees hier tien handige tips voor je sinterklaasinkopen.


Tip 1 - Verspreid je sinterklaasaankopen

Begin op tijd al cadeaus te kopen, zodat je niet alles in een keer hoeft aan te schaffen. Doordat je de extra kosten uitsmeert, zijn de totale kosten minder merkbaar.

Tip 2 - Ga op koopjesjacht

Blader alle actiefolders door en zoek het internet af naar aanbiedingen. Je kunt dit het hele jaar door doen. Na alle feestdagen, in januari, vind je vaak speelgoed tegen een spotprijs. Sla dan al je slag voor volgend jaar.

Tip 3 - Meer kleine cadeaus

Bij kinderen gaat het vaak om de hoeveelheid cadeaus, niet zozeer om de prijs. Koop dus meerdere kleine cadeaus. Dit heeft vaak meer effect dan één duur cadeau. Juist het uitpakken is geweldig spannend natuurlijk. Bestaat het cadeau uit meerdere delen? Gewoon apart inpakken. Dan hebben de kinderen nog meer cadeaus.

Tip 4 - Nuttige cadeaus

Omdat het toch om de hoeveelheid gaat, geef ze ook nuttige cadeaus. Denk aan pyjama’s, sokken, sloffen etc. Je moest dit toch al kopen en nu maakt de Sint je kind er blij mee.

Tip 5 - Tweedehands speelgoed

Wel eens gedacht aan tweedehands cadeaus? Het eerste wat kinderen doen bij hun nieuwe cadeau is het verpakkingsmateriaal eraf rukken. Wat handig dat Sinterklaas dat dit jaar al voor ze heeft gedaan!

Tip 6 - Vergelijkingssites

Niet alleen met Sinterklaas, maar voor al je aankopen vergelijk je natuurlijk prijzen op prijsvergelijkingssites zoals www.beslist.nl. Zorg dat je de goedkoopste aanbieder vindt en scoor zo voordelig mogelijk jouw cadeaus.

Tip 7 - Schoen zetten

Als het aan je kind ligt, dan staat ‘ie iedere dag. Beperk het tot één of twee keer. Immers moet Sinterklaas langs alle kindjes en moet het wel eerlijk verdeeld blijven. Zet liever je schoen bij supermarkten en winkelketens. Hier krijgen ze ook vaak een cadeautje en het kost jou niets.

Tip 8 - Bak zelf je pepernoten

Kinderen vinden het geweldig en het scheelt je al gauw een paar euro aan zakken pepernoten.

Tip 9 - Maak zelf een cadeau

Creatief? Maak zelf eens een cadeau. Met een lapje stof, draad-en-naald en een beetje handigheid heb je zo de mooiste knuffels gemaakt.

Tip 10 - Gezelligheid

Realiseer je dat Sinterklaas vooral om gezelligheid draait. Cadeaus hoeven echt niet duur te zijn. Het recept voor een heerlijk avondje: een paar (kleine) cadeaus, leuke spelletjes en natuurlijk wat lekkers.