Sinterklaasinkopen doen: 8 handige shoptips

Shoptips
Sinterklaas
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1244 keer bekeken

Het einde van het jaar is in zicht. Binnenkort meert Sinterklaas weer aan. Hoe houd je een sfeervolle pakjesavond die tegelijk betaalbaar blijft? 5 tips voor een geslaagd ‘heerlijk avondje’.


1. Begin op tijd

Sinterklaascadeautjes op het allerlaatste moment inkopen? Beter van niet. Uit onderzoek blijkt dat de prijzen van o.a. speelgoed rond Sinterklaastijd explosief stijgen. Winkeliers spelen dus handig in op het feest. Het loont om de Sinterklaasinkopen ruim van tevoren te plannen, in september en oktober. Je betaalt dan nooit teveel voor de cadeautjes.

2. Spreid je inkopen

In één keer alle pakjes kopen? Dat is natuurlijk praktisch, maar het kan een behoorlijke impact hebben op je portemonnee. Zeker als je meerdere kinderen hebt. Denk ook eens om de cadeautjes alvast te verzamelen, gespreid over het jaar. Kom je iets leuks tegen?  Bedenk dan dat je dit wellicht kunt kopen voor Sinterklaas. Je bespaart er vanzelfsprekend geen geld mee, maar tijdens de dure decembermaand hoef je minder in je buidel te tasten en dat kan erg prettig zijn.

3. Kijk voor praktische cadeaus

Bedenk of er noodzakelijke spullen zijn die je kind écht nodig heeft. Een vrolijke nieuwe pyjama, dierenpantoffels of een nieuwe fiets kunnen bijvoorbeeld ook heel leuk zijn. Kortom: koop niet alleen speelgoed maar spullen die je tóch al wilde kopen. Zo vang je twee vliegen in één klap.

4. Schoen zetten in de supermarkt

Rond Sinterklaastijd mogen kinderen vaak hun schoen zetten in de supermarkt. Sinterklaas stopt er dan een kleinigheidje in. Dat is net zo spannend als thuis de schoen zetten én het kost niets.

5. Kies meerdere kleine cadeautjes

Het spannendste van een cadeautje is natuurlijk het uitpakken. Hoe meer, hoe beter! En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Kies voor meerdere kleine en voordelige cadeautjes en pak alles apart in. Eventueel kun je cadeautjes die uit meerdere onderdelen bestaan ook weer apart inpakken. Zo lijkt het lekker veel en vooral jonge kinderen vinden uitpakken vaak nog veel leuker dan de cadeautjes zelf.

6. Ruil met vrienden en familie

Ligt er speelgoed in huis waar jou kind op uitgekeken is? Vraag eens rond bij familie en vrienden. Wie weet kun je het speelgoed ruilen voor andere leuke spulletjes van familie of vrienden.

7. Kijk ook naar tweedehands speelgoed

Iedereen weet dat er aan spiksplinternieuw speelgoed een prijskaartje hangt. Kijk daarom ook eens op rommelmarkten of kringloopwinkels. Daar vind je vaak leuk en mooi speelgoed voor weinig geld. Surf ook eens rond op het internet, Marktplaats is bijvoorbeeld een schat aan speelgoed. En de kleintjes? Die maakt het écht niet uit of ze met tweedehands of nieuw speelgoed spelen.

8. Leg een spaarpotje aan

Wil je in december graag zeker geld voorhanden hebben? Leg dan gedurende het hele jaar alvast een spaarpotje aan. Leg bijvoorbeeld elke maand 5 euro opzij. Dat lijkt weinig, maar na een jaar heb je alvast 60 euro voor Sinterklaas. Scheelt toch weer en je merkt er weinig van!

Tot slot: maak het gezellig en sfeervol

Natuurlijk zijn cadeautjes onmisbaar tijdens pakjesavond. Maar bedenk ook dat de meeste kinderen vooral genieten van de mysterieuze en gezellige sfeer rondom het feest. Dan is een overvolle zak vol dure cadeaus niet altijd nodig. De meeste kinderen halen hun hart al op aan feestelijk verpakte kleinigheidjes.