Samenwonen? Tijd voor een winstgevende schoonmaak! Geld verdienen met je dubbele huisraad

samenwonen
verhuizen, verhuisdoos
door Bianca Lathouwers
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1635 keer bekeken

Je gaat samenwonen. Een mooie stap in je leven. En eentje die ook voor dubbele spullen zorgt. Wat moet je met twee koelkasten en twee eettafels? Eentje verkopen natuurlijk! Ben je toch bezig met de verhuisschoonmaak, mest dan ook je zolder kritisch uit. Wie weet leveren verborgen schatten je een aardig zakcentje op.


Als je van twee huishoudens een maakt, zit je al snel te kijken met dubbele spullen. Iedereen heeft bijvoorbeeld een koelkast, een wasmachine, een eettafel en een televisie. Die tweede televisie is nog handig voor de slaapkamer, maar een tweede wasmachine is echt overbodig. Maar iemand anders zit er wellicht om te springen. Verkopen dus!

Een likje verf, andere knoppen, meubelstickers … in een handomdraai krijgt je oude meubelstuk een nieuwe look. En meer verkoopwaarde.

Wees duidelijk en compleet

Sites als Marktplaats.nl , speurders.nl en tweedehands.nl bieden je gratis advertentieruimte. Nadeel is dat je tussen veel andere aanbieders staat. Zorg er dus voor dat je positief opvalt. Vertel in een duidelijke titel en advertentietekst zoveel mogelijk over je wasmachine. Denk daarbij aan leeftijd, merk, type, inhoud en staat. Maak ook drie duidelijke foto’s waarop je wasmachine goed is te zien. Hap niet op het eerste bod. Er kunnen er meer volgen … en hogere.

Tegen welke prijs?

Een goede prijs bepalen is erg belangrijk. Een te hoge prijs schrikt iedereen af. Op productwaarde.nl kun je ook gemiddelde prijzen van producten zoeken. Maar echt volledig lijkt deze site niet te zijn. Daarom is het slimmer om zelf op onderzoek te gaan. Kijk wat vergelijkbare artikelen kosten, op internet en in winkels, en pas je prijs daarop aan.

Een slimme opknapbeurt

Dat ene tafeltje waarop jij al jarenlang bent uitgekeken, vindt iemand anders zomaar een geweldige aanwinst. Doe er je voordeel mee! Je kunt dat tafeltje natuurlijk zo aanbieden, maar je kunt het ook meer waarde geven. Met een opknapbeurt. Een likje verf, andere knoppen, meubelstickers … in een handomdraai krijgt je oude meubelstuk een nieuwe look. En meer verkoopwaarde.

Sieraden van waarde

Heb je zilveren en gouden sieraden of munten waar je nooit meer naar omkijkt? Kies de echte bewaarstukken eruit en bied de rest te koop aan. Bij een juwelier of een goudwisselkantoor bijvoorbeeld. Check de actuele zilver - of goudkoers en loop voor de zekerheid bij verschillende juweliers binnen voor de beste prijs. Voor een echte taxatie betaal je al snel honderden euro’s. Maar er zijn alternatieven waar je voor nog geen tientje terecht kunt.

Winkel aan huis

De zomer staat weer voor de deur. In elke stad en ieder dorp is er wel een gezellige braderie of rommelmarkt. Huur een stand en verkoop zo je overtollige spulletjes. Of organiseer een garage sale en maak van je schuur of voortuin een eenmalige winkelruimte. Bied snuffelaars een hapje en drankje aan en zet je vrolijkste glimlach op. Verkoopsucces verzekerd!

Wat verkooptips op een rij:

  • Zorg dat alles er netjes uitziet. Dat maakt een frisse, betrouwbare indruk;
  • Leg de mooiste spulletjes goed in het zicht;
  • Geef altijd een hogere prijs aan dan je in gedachten hebt. Afdingen hoort er nu eenmaal bij.
  • Heb je geen zin om na afloop alle onverkochte zaken weer mee te nemen, verlaag je prijzen dan het laatste uur. Ook kun je spullen samen verkopen tegen een zacht prijsje.

Van ruilen komt …

Ook kleding die je amper draagt kun je verkopen. Handig als je samen met de kastruimte moet doen. Naast marktplaats heb je gratis platforms om je designer- en merkkleding voor een leuk prijsje te verkopen . Of geef je kledingkast nieuwe inhoud door kleding te ruilen . Daar zijn steeds meer leuke initiatieven voor te vinden. Je kunt natuurlijk ook zelf een kledingruilfeestje organiseren. Zo steek je je kosteloos helemaal in het nieuw.

Heb jij nog creatieve tips om geld te verdienen aan je oude huisraad? Deel ze met ons!


Ga je samenwonen? Gun je dubbele huisraad een tweede leven en kijk ook eens kritisch naar je ongebruikte spulletjes. Verkopen kan je een aardig zakcentje opleveren.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo