Hoe werkt PayPal?

Betalen
online shoppen
89891 keer bekeken

Ben jij regelmatig het wereldwijde web aan het afstruinen, op zoek naar pareltjes van schoenen of items die echt niet aan jouw gadgetcollectie mogen ontbreken? Dan kun je er vast allang niet meer omheen: betalen met PayPal. Sommige buitenlandse webshops bieden het zelfs als enige mogelijke betaalmethode aan. Toch zijn veel mensen wat terughoudend als het gaat om het toevertrouwen van hun betalingen aan een nieuw systeem. Daarom leggen we je graag uit hoe PayPal precies werkt.


Waarom PayPal?

PayPal is in principe een tussenschakel bij online betalingen. Het is een makkelijke, veilige manier om online aankopen te betalen. De reden dat het gebruik hiervan zo veilig is, is dat je je geld bij oplichting altijd terugkrijgt. Een zekerheid die je vaak bij andere betaalmethodes niet hebt. Ook is het niet meer nodig om persoonlijke gegevens (naam, bankrekeningnummer) met vreemden te delen. Dankzij PayPal kun je eenvoudig grenzeloos en in alle valuta’s geld overmaken. PayPal rekent dit automatisch voor je om. Wanneer je bij een webshop op het PayPal logo klikt, hoef je behalve je accountgegevens verder niets in te voeren. Het bedrag wordt vanzelf van je rekening afgeschreven. Heb je dit liever niet? Dan kun je er ook voor kiezen om PayPal niet aan je rekening te koppelen. Je zet dan simpelweg zelf regelmatig saldo op je PayPal account. Een voordeel hiervan is dat je goed inzicht houdt in je uitgaven.

Je kunt PayPal niet alleen gebruiken als particulier, ook wanneer je zelf online spullen verkoopt kan PayPal een uitkomst zijn. Het verlaagt namelijk de drempel voor potentiele kopers. Daar zit echter wel een nadeel aan. Bij zakelijk gebruik betaal je per transactie een kleine vergoeding aan PayPal.

Voordelen:

 • Veilig betalen
 • Ideaal voor webaankopen
 • Gratis betalen in alle valuta’s

Nadelen:

 • Je kunt na het aanmelden niet direct aan de slag
 • Wanneer je PayPal zakelijk gebruikt betaal je een vergoeding per transactie

Beginnen met PayPal:

Ga jij de stap wagen en een PayPal account aanmaken voor al je toekomstige online vondsten? Dat gaat als volgt in zijn werk:

 1. Ga naar www.paypal.nl
 2. Klik rechtsboven op ‘aanmelden’.
 3. Kies vervolgens voor PayPal voor consumenten of voor zakelijk gebruik. Voer je gegevens in.
 4. Koppel je PayPalrekening aan je eigen bankrekening. Ter verificatie wordt er een klein bedrag op je rekening gestort.
 5. Vervolgens vraagt PayPal je hoeveel geld er precies is overgemaakt naar de rekening. Dit doen zij om zeker te weten dat het om jouw rekening gaat.
 6. Klik op Marktplaats, eBay of een andere website op de betaalmethode PayPal.
 7. Het bedrag wordt nu automatisch van je rekening afgeschreven.