Euro’s besparen op vakantie met 10 tanktips

Tanktips
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
2839 keer bekeken

Deze zomer met de auto op vakantie? Bespaar flink wat euro’s met deze 10 tanktips.


1. Tank in Nederland altijd  ’s morgens

Als vloeistoffen warmer worden zetten ze uit. Daarom krijg je 's morgens als het koel is, méér brandstof per liter dan 's middags als het warm is. In het buitenland wordt er bij de levering van de brandstof aan de tankstations rekening gehouden met de aflevertemperatuur. Echter in Nederland niet…Tel uit je winst!

2. Tank in Luxemburg of Duitsland

Het loont om te wachten met tanken totdat je over de Nederlandse grens bent. Want Luxemburg is en blijft altijd het voordeligst. Ook in Duitsland benzine en diesel tanken scheelt een hoop euro’s.

3. Vermijd tanken in grensgebied

Snel even tanken in een ‘goedkoper’ land voordat je over de grens bent? In grensgebieden zijn de prijzen van tankstations vaak op elkaar afgestemd. Zoek daarom liever een tankstation op die buiten het grensgebied valt.

4. Tank bij een onbemande pomp

Voor de extra service van een bemande pomp leg je vaak ook extra geld neer. Daarom is het voordeliger om het heft in eigen handen te nemen en te tanken bij een onbemande pomp.

5. Tank niet aan de snelweg

Het lokale tarief bij tankstations in dorpen en steden is voordeliger dan wanneer je direct naast de snelweg tankt. Maar let op, rijd liever niet te ver om. Anders win je door je brandstofverbruik er weinig mee.

6. Denk na over je vakantiebestemming

Zo is de diesel in Italië wel 12 procent duurder dan in Nederland. De goedkoopste vakantiebestemmingen als het gaat om brandstofkosten? Luxemburg,  Spanje en Zwitserland.

7. Download handige tankapps

Ga je in Nederland op vakantie? Er bestaan verschillende apps die alle brandstofprijzen van tankstations bij jou in de buurt vergelijken. Zoals de app Athlon Brandstofprijs en DirectLease Tankservice. Natuurlijk óók handig als je niet op vakantie bent.

8. Premiumbrandstof tanken? Opgelet!

Bij veel tankstations kan je zogenaamde ‘premium brandstof’ tanken. Oliemaatschappijen zeggen dat je er langer op rijdt en dat het beter is voor de motor. Echter is dit een flink stuk duurder dan normale brandstof. Daarbij verschillen de meningen over de werkelijke zuinigheid van deze brandstof. Eén ding is zeker: je betaalt er fors meer voor.

9. Tank bij een hypermarkt

In veel Europese landen vind je nabij steden soms grote ‘hypermarché’s’: grote supermarktenketens (in Frankrijk bijvoorbeeld Carrefour en Leclerc). Hier kun je meestal ook voor een scherpe prijs tanken.

10. Ga goed voorbereid op weg

Ga je met de auto op vakantie, dan is het handig om te weten waar je goedkoop kunt tanken. De brandstofprijzen in Europa liggen soms ver uit elkaar. Check daarom de actuele brandstofprijzen vóórdat je vertrekt.