Deel mee en verdien een extra zakcentje! 5 handige ruilwebsites

share economy
share
door Annemijn Coenen
416 keer bekeken

Delen is in en bezitten is uit. De drempel om spullen te delen is dankzij mobiel internet en social media enorm verlaagd. Gewoon over Geld spotte 5 websites waardoor je geld kunt besparen. Of juist geld op kunt verdienen!


1. Thuisafgehaald.nl: Thuiskoks delen maaltijden met anderen

Kook je regelmatig en blijf je zitten met veel restjes? Jaarlijks gooit elk huishouden zo’n 350 euro aan eten weg. Zonde, en niet nodig! Op thuisafgehaald.nl kun je maaltijden delen met je buren. Het enige dat je hoeft te doen is de maaltijd op de website te plaatsen + het geldbedrag je wilt ontvangen per portie. Per portie betaalt de afhaler 10% van de maaltijdprijs extra, met een minimum van 5 cent en een maximum van 25 eurocent. Dit bedrag betaal jij per maaltijd aan de website.

2. Rewear.io: Deel fashion uit je kledingkast

Heb je prachtige designeroverhemden, jurken of pakken in de kast hangen die je veel te weinig aantrekt? Je kunt ze vanaf oktober aanbieden op rewear.io. Je upload alle items op de website en ze verschijnen in een kledingbox. Elke maand kunnen gebruikers een nieuwe box vol kleding shoppen in een kledingkast van iemand anders. Je betaalt dan een vast bedrag per maand.

Na een maand stuurt de gebruiker de box weer terug of stuurt hem door naar een volgende geïnteresseerde. Zo deel je jouw kleding, heb je nooit meer hetzelfde aan en bespaar je op nieuwe aankopen.

3. Peerby.nl: leen spullen van mensen uit je buurt

Ben je bezig het winterklaar maken van je tuin en kun je wat hulp gebruiken? Mensen in je buurt hebben vast wel een hogedrukreiniger, grasmaaier en snoeischaren te leen. Plaats je oproep op peerby.nl. De site stuurt jouw aanvraag door naar al je aangesloten buren. Zo kom je binnen no-time in contact met de juiste buur.

Omgekeerd werkt hetzelfde: als in jouw buurt iemand op zoek is naar iets, dan laat de site je dat weten. Je mag vervolgens zelf kijken wat je er mee doet. Bij Peerby kun je alleen spullen lenen. Het is niet de bedoeling om spullen gratis weg te geven, te verkopen of te verhuren.

4. AirBnB.com: Huizen zijn er om te delen

Heb je al tijden een grote zolderkamer leeg staan? Jaarlijks maken ruim 200.000 Nederlanders gebruik van Airbnb.com. Op deze website kun je een woning of een kamer tijdelijk verhuren aan andere mensen. Je advertentie op deze site plaatsen is gratis. Verhuur je de ruimte, dan ontvangt AirBnB een klein deel (3%) van de huuropbrengst.

En andersom werkt het ook. Wil je een weekendje naar Londen, maar wil je niet teveel geld uitgeven aan een duur hotel? Via de site worden tientallen kamers te huur aangeboden. Verhuurders bepalen zelf de huurprijs. Deze kan dus laag uitvallen, maar ook hoog. Je betaalt altijd de huurprijs + een percentage (12% van de huurprijs) aan AirBnB.

5. SnappCar.nl: verhuur je auto

Heb je een auto die regelmatig stil voor je deur staat geparkeerd? Leen je auto uit aan anderen tegen een leuk prijsje, zodat die eigen auto nog geld oplevert ook! Op Snappcar.nl bepaal je als autobezitter zelf de huurprijs. Er wordt door Snappcar vervolgens € 10 ingehouden voor bemiddeling, pechhulp en verzekering.

Je auto uitlenen als hij anders toch stil had gestaan, kan een aardig deel van je maandelijkse autolasten opleveren. Lees de ervaringen met Snappcar van Nina Sommer.


Geld besparen door spullen te ruilen? Het kan. Lees de vijf tips.