De nieuwste kleine auto's: luxe én voordelig

auto
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
6345 keer bekeken

Klein, maar fijn. Rijden in een kleine wagen is voordelig. De tarieven voor verzekering, belasting, brandstofverbruik, afschrijving en onderhoud van kleine auto’s zijn vaak lager dan die van hun grote broers. Bovendien rijden de ‘kleintjes’ van tegenwoordig verrassend volwassen, veilig en zijn ze in allerlei luxe versies verkrijgbaar.

Daarom zetten wij een paar voordelige kleine auto's op een rij.


Kia Picanto: vanaf € 10.945

In 2011 presenteerde Kia een nieuwe Picanto en die was vanaf dag één een succes. Begin 2017 kwam de huidige versie op de markt. Iets ruimer, een grotere kofferbak en voor de liefhebbers van wat meer power: nu ook leverbaar met een 100 pk turbomotor.

Hyundai i10: vanaf € 11.009

Technisch gezien is dit het broertje van de Kia Picanto. Het interieur is de ruimste in deze klasse, zeker op de achterbank. Dit model is er sinds 2013 en eind augustus 2016 werden zowel het uiterlijk als het interieur aangepast. Er is slechts één motorversie leverbaar.

Opel Karl: vanaf € 10.595

Sinds 2015 kun je voor een auto uit het A-segment ook bij Opel terecht. De vijfdeurs Opel Karl is een degelijk ogende kar met een goed afgewerkt interieur. Er is ook een extra stoere versie: de Opel Karl Rocks. Zijn dakrails en zwarte kunststof wielranden geven hem een SUV-achtige uitstraling.

Volkswagen Up!: vanaf € 10.690

Dit is de bestverkochte auto in deze klasse. Sinds 2011 is hij op de markt en in 2016 kreeg deze benjamin van Volkswagen een facelift. Daarbij heeft hij iets meer motorkeuze dan de rest met onder andere: een 90 pk sterke 1.0 TSI en is er een versie op aardgas en een elektrische versie. Andere alternatieven uit de Volkswagen-familie: de Skoda Citigo en de Seat Mii.

Mitsubishi Space Star: vanaf € 10.490

Sinds 2013 is Mitsubishi ook in de kleine klasse aanwezig en wel met de ‘Space Star’. Een nogal anoniem karretje dat weinig succes kende. Maar sinds de facelift in 2016 is dat verleden tijd. En zoals je van dit Japanse merk mag verwachten, zit het met de kwaliteit wel snor.

Dacia Sandero: vanaf € 11.490

De Dacia Sandero valt nagenoeg in dezelfde prijsklasse als de andere auto’s op deze pagina, maar is wel een maatje groter. Bij dit budgetmerk van Renault krijg je dus veel waar voor je geld. En onder de kap snort een moderne en zuinige turbomotor. Wat wil je nog meer?

Foto: Kees van de Ven - Hollandse Hoogte