Budgetkoken: Penne met garnalen.

Budgetkoken
koken
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1627 keer bekeken

Een van de zaken waaraan we dagelijks geld uitgeven is voeding. Hierop kun je dan ook gemakkelijk besparen. Wil jij minder geld besteden aan levensmiddelen, maar wel lekker en gezond eten? Dan ben je bij onze rubriek budgetkoken aan het juiste adres! Deze maand maken we pasta met garnalen: een lekker, gezond én goedkoop gerecht.


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 150 gram pasta
  • 150 gram garnalen
  • Knoflook, rode peper of kruiden naar smaak

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de garnalen in heet water, laat goed uitlekken en dep droog. Snijd de courgette in stukjes en de cherrytomaten in kwarten. Doe wat olie in een hapjes- of wokpan en voeg de garnalen toe. Maak ze op smaak met knoflook en/of rode peper, of met andere kruiden naar keuze. Voeg na enkele minuten de courgette toe en bak mee. Voeg tenslotte de cherrytomaatjes toe en verwarm nog enkele minuten. Verdeel de pasta over de borden en schep hierop de garnalen en groente. Smakelijk!

Wat kost het?

Voor dit gerecht deden we boodschappen bij de Albert Heijn. We kozen van alle ingrediënten de goedkoopste variant. In totaal kostten de boodschappen € 7,99. Na het koken heb je nog 350 gram garnalen en 350 gram pasta over. Hiermee kun je nog zeker twee andere tweepersoonsgerechten bereiden. Je hoeft dan alleen nog de groente toe te voegen.

Koken met garnalen

Veel mensen denken bij budgetkoken niet aan een gerecht met garnalen. Toch hoeft koken met garnalen niet superduur te zijn. Kies voor garnalen van een budgetmerk uit het diepvriesschap. Omdat je precies die hoeveelheid kunt ontdooien die je nodig hebt, doe je best lang met een zak.

Variatietips

Zelf maken we dit gerecht graag op smaak met een teentje knoflook en rode peper, maar je kunt ook andere kruiden gebruiken. Zout en peper, maar ook paprikapoeder of wat chilipoeder zijn echte smaakmakers.

  • Je kunt dit gerecht met iedere soort pasta maken: perfect voor als je nog restjes pasta in huis hebt.
  • In plaats van roze garnalen kun je ook cocktailgarnalen gebruiken.