5 gratis online kasboekjes Beheer je financiën met een paar drukken op je toetsenbord

online kasboek
kasboek
door Annemijn Coenen
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
14480 keer bekeken

Je financiën op een rijtje krijgen blijft ingewikkeld. Vaak gebruiken mensen een schriftje of maken een overzicht in Excel, maar dat kan ook makkelijker. Gewoon over Geld spotte vijf gratis online kasboekjes waarin je administratie eenvoudig kunt bijhouden.


1. AFAS Personal

Dit gratis kasboekje is de meest uitgebreide en werkt op pc, tablet én heeft een app. Naast dat je overzicht hebt in je financiële situatie, kun je je uitgaven indelen in categorieën. Zo zie je in een handomdraai aan welke categorie je het meeste geld uitgeeft en waarop je misschien kunt besparen. Ook kun je in deze app kassabonnetjes bewaren door er foto’s van te maken. Op één gebruikersnaam kun je twee bankrekeningen beheren.

In dit digitale huishoudboekje kun je ook je online betaalaccounts, zoals PayPal, direct koppelen. Daarmee hoef je zelf haast geen gegevens meer in te vullen. Je bent in de app verplicht om een bankrekening koppelen, zodat je betaalgegevens direct geüpload worden. Denk vooraf na of je hier toestemming voor wilt geven.

2. Banktrans

Banktrans is een gratis huishoudboekje die je alleen offline kunt gebruiken. Met het systeem kun je gegevens van meerdere betaalrekeningen uploaden, zodat je alle transacties bij elkaar hebt, op je eigen computer.

In dit boekje zie je het totale saldo van verschillende bankrekeningen en kun je categorieën, rapportages en grafische overzichten maken. Het nadeel van dit systeem is dat het niet zelflerend is. Dat betekent dat als je een categorie aan een transactie toekent, deze de volgende keer niet vanzelf wordt herkend.

3. Cashflow Online (Basisversie)

Dit huishoudboekje is te gebruiken op je computer én op een tablet. Het grote voordeel aan dit kasboekje is dat je een onbeperkt aantal betaalrekeningen kunt toevoegen.

Ook kun je in dit kasboekje spaardoelen invoeren. Deze koppelt het systeem direct aan je budget. Daardoor zie je meteen hoeveel geld je nog over hebt of bij moet sparen.

En er is nog een extraatje: voor € 2,50 per jaar is het mogelijk om de NIBUD referentiecijfers te kopen. Zo kun je je eigen financiële situatie te vergelijken met mensen die een soortgelijk budget hebben. Vergelijk met deze cijfers en je ziet waar je jaarlijks op kunt besparen.

4. EyeWally

EyeWally is een mobiel huishoudboekje die werkt op je telefoon of tablet. Deze app is ideaal voor mensen die graag uit veiligheidsoverwegingen alle uitgaven zelf willen invoeren. Er is namelijk geen koppeling met internetbankieren.

In deze app is het mogelijk om uitgaven in te delen per categorie en om per categorie budgetten aan te maken. Zo zie je in een handomdraai hoeveel van je maandbudget in totaal en per categorie al is gebruikt.

5. Kasboek.nl

Ook Kasboek.nl is een gratis online kasboekje. Deze kun je óók op je tablet gebruiken. Met Kasboek kun je gegevens van meerdere bankrekeningen direct importeren.

Het systeem is vrij basic en daardoor gebruiksvriendelijk. Transacties worden automatisch ingedeeld in categorieën, maar kunnen ook zelf worden aangepast. Het is in deze applicatie niet mogelijk om zelf categorieën aan te maken.

Bron: Wijzer in geldzaken


Financiën regelen met een online kasboekje? Het kan. Gewoon over geld spotte vijf gratis systemen.