Wat is jouw ideale (geld)type? Eef van Opdorp over je ideale geldpartner

Eef van Opdorp
Eef
Eef van Opdorp, Blogger, Eef
door Eef van Opdorp
2398 keer bekeken

Normaal gesproken stranden relaties om mij heen met bosjes in de lente. Maar door de duffe winter had ik vandaag weer een vriendin aan de lijn. Einde relatie. Ze is vanaf nu ook lid van singleland samen met bijna 3 miljoen andere Nederlanders.


De meesten daarvan gaan toch weer op zoek naar een partner. En hoe ouder de ‘zoeker’ hoe langer DE LIJST waaraan de ideale partner moet voldoen. “Niet te klein, niet te kalig, wel gespierde kuiten, humor (maar dan wel leuke), inlevingsvermogen en geen serial killer”. Sinds CSI-Miami heeft iedereen dat gelukkig binnen een half uur daten wel in de gaten. Maar tijdens al die eerste, tweede en derde dates hoor ik nooit terug: het was helemaal mijn type alleen niet mijn geldtype.

Ik wil niet ongezellig doen maar als je weet dat 1 op de 3 relaties strandt en 60% van de stellen bonje heeft over geld. Is het vreemd dat we geldtype NIET in ons lijstje hebben staan. Doe daar nog het gegeven bij dat ‘opposites attract’ en voor je het weet zit je ‘ineens’ met een gruwel van een partner in huis. Waarom? Omdat die heerlijke verliefdheid ooit een keer ophoudt en dat wat je zo aantrok in de ander ineens erg irritant is. Tenzij je elkaar met een korrel zout neemt en jij het wel schattig vindt dat hij veel geld uitgeeft en hij kan leven met jouw gepin, gezucht en gepieker over geldrampen.

Dus ga je daten en zit je eindelijk samen onwennig op het terras kijk dan eens goed welk geldtype er voor je neus zit. Aan de ene kant zijn er de geldwolven, de wrekken, krenten, hamsteraars of geldmonniken. Dan is er het geliefde geldtype de planner ook wel bekend als de budgetkampioen. Aan de andere kant staan de levensgenieters, de geldverspillers, leners, geldgevers en de struisvogels.

Bij CSI-Miami zijn ze weleens in verwarring of het nou wel de goede verdachte is. Dan knippen ze op klaarlichte dag hun zaklamp aan….. en checken nog een keer de vloer om geen sporen te missen. Dat kun jij natuurlijk ook doen. We hebben namelijk allemaal een unieke persoonlijke financiële code. Je financiële DNA bestaat uit aangeboren gedrag maar ook uit aangeleerd gedrag door ervaringen, omgeving, familie, relatie enz. Er is dus hoop. Je kunt veranderen van geldtype als je dat wil.

Even terug naar het terras: gesprekstof genoeg lijkt me zo. Want vindt je date dat geld gelukkig maakt?

Groetjes, Eef

PS: Je kunt natuurlijk ook gewoon vragen hoeveel geld er op de bankrekening staat….