Olaf: “Voor ik thuis aanschuif eet ik eerst stiekem friet” Mijn Geldgeheim

Mijn Geldgeheim
timmerman
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1134 keer bekeken

Een geldgeheim… we hebben er allemaal wel één. In deze rubriek vertellen anderen hier openhartig over. Deze week het geheim van Olaf (53).


Wat is jouw geldgeheim?

“Ik werk vijf dagen in de week als timmerman bij een aannemersbedrijf. Ik vertrek rond zes uur ’s ochtends van huis en tegen een uur of vier in de middag rijd ik meestal weer terug. Soms wat later of vroeger, afhankelijk van het project en de bouwlocatie. Tegen die tijd heb ik altijd ontzettende trek. Daarom houd ik vaak één keer per week een tussenstop bij de friettent. Daarna schuif ik alsnog thuis aan tafel aan. Mijn vrouw weet daar niets van.”

Elke week een patatje oorlog met uitjes en een bamischijf

Wat kocht je daar?

“Ik haal altijd mijn favoriet: een patatje oorlog mét uitjes en een bamischijf. Dat werk ik dan snel naar binnen om de ergste trek tegen te gaan. Daarna moet ik nog een half uurtje terug naar huis rijden. Na zo’n portie is er voor mij altijd nog genoeg ruimte over voor een lekkere maaltijd van mijn vrouw. Pasta, stamppot of een stevige maaltijdsoep met stokbrood. Heerlijk.”

Heeft je vrouw echt niets door?

“Nee. Ik eet thuis altijd met gemak mijn bord leeg en daardoor valt het niet op. Aan het begin van de maand pin ik altijd wat geld. Doordat ik contant betaalde kan ze nooit zien dat ik het bij de friettent uitgeef. Ach, het gaat om zo’n 20 euro per maand, waar hebben we het over? Maar ik vind het wel geinig om zo’n geheimpje te hebben!”


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo