Hoe vind ik mijn droomreis voor een droomprijs? Slimme tips van financieel deskundige Eef

Vakantie
Eef van Opdorp, Blogger, Eef
door Eef van Opdorp
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1186 keer bekeken

Dat vinden van die droomreis was bij mij nooit zo’n probleem. Maar wel het prijskaartje dat eraan vastgeplakt zit. Afgelopen zomervakantie zat ik gelukkig te wezen in mijn tent in Nederland. En ja, het regende. Maar dat vond ik wel romantisch. Totdat ik ontdekte dat mijn hele veldje voor 60 euro per week mocht kamperen en ik 300 euro had betaald! Voor precies hetzelfde natte plakveld. Verschil? Zij hadden geboekt via VakantieVeilingen.nl en ik via de camping zelf.


Van campingtrauma naar beste deals

Door deze gruwelervaring ben ik extra geïnteresseerd geraakt in het opsnorren van de beste reisdeals. Mijn tips tot nu toe:

1. Schrijf je vooral in voor allerlei nieuwsbrieven
Dan krijg je lekker lui de mooiste landen en aanbiedingen voorgeschoteld.


3. Lokaal huren of verhuren
Reis via Airbnb of verhuur zelf je huis via Airbnb. Ook Wimdu.nl moet je zeker niet vergeten. In plaats van een hotelkamer kun je kiezen voor een gezellig appartementje van een local. Dat scheelt je ongeveer 50% in kosten.4. Hoe reis je?
Ga je met de trein? Check dan altijd even de Spoordeelwinkel . Vergeet de HEMA , Kruidvat en Blokker niet, voor een dag reizen met de NS door heel Nederland voor nog geen 15 euro. Dat krijg je met je auto niet voor elkaar voor die prijs. Ouderwets liften, maar dan nieuwe stijl? Ga met BlaBlaCar.nl . Inschrijven is een fluitje van een cent en je kunt met iemand meerijden die toevallig dezelfde kant als jij uitgaat. Voor een prikkie naar Parijs of Berlijn. Je kunt natuurlijk zelf ook wat extra’s verdienen door anderen mee te nemen in jouw auto.

5. Boeken via het buitenland
De Consumentenbond heeft er al eens uitgebreid onderzoek naar gedaan. Boeken via Duitsland of België kan je honderden euro’s schelen. Dat het veel goedkoper is komt omdat sommige schoolvakanties, en daarmee de hoogseizoenperiodes, in de buurlanden anders vallen dan in Nederland. Ook kunnen buitenlandse reisorganisaties door grotere inkoop, lagere prijzen bedingen. Verder zijn kinderkortingen in het buitenland vaak hoger dan in Nederland.

Kortom geniet van elke vakantieminuut dit jaar :-)