Kevin: “Overstappen naar sim only was een goede keuze”

Nationale Pingelweek
telefoon
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
231 keer bekeken

Waarom overstappen van telefoonaanbieder als de service goed bevalt? Veel consumenten blijven dan ook lang bij dezelfde provider. Toch kun je met overstappen veel geld besparen. Kevin (36) kan hierover meepraten.


“Voorheen nam ik altijd een tweejarig telefooncontract. Als die afliep koos ik een nieuwe telefoon uit, zelfs als mijn huidige telefoon het nog prima deed. Ik wilde altijd graag het nieuwste model van dat moment. De ontvangst bij mijn toenmalige provider was dik in orde, dus overstappen deed ik nooit.

Ik betaalde ruim 55 euro per maand aan telefoonkosten

Hoge abonnementskosten

Tot ik ongeveer een jaar geleden opnieuw een nieuwe telefoon mocht uitzoeken. Ik zat al een tijdje met mijn abonnementskosten in mijn maag. Ik betaalde ruim 55 euro voor 300 belminuten, 1 GB internet en onbeperkt sms’en. Dat vond ik best veel geld. Ik kwam ook nog eens bijna elke maand ongeveer 10 tot 20 euro boven mijn belbundel uit. Aan internet had ik wel genoeg.

Maandelijks opzegbaar

Mijn telefoon was allang niet meer nieuw, maar werkte nog goed. Ik zette mijn drang om de allernieuwste telefoon uit te zoeken opzij en keek op internet naar sim only. Ik vond een sim only-abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Handig, want mocht mijn verouderde telefoon er plotseling de brui aan geven, dan zit ik niet alsnog vast aan een tweejarig sim only-abonnement. Ik hoor namelijk wel eens dat telefoons expres zo gemaakt worden dat ze niet veel langer dan 2 jaar meegaan.

Dertig euro goedkoper

Toen ik de maandelijkse kosten van het sim only-abonnement zag, besloot ik om over te stappen. Ik heb nu 500 belminuten/sms en 1 GB internet voor 24 euro per maand. Sms’en doe ik nooit meer vanwege Whatsapp, dus heb ik ook écht 500 belminuten te besteden. Mijn mobiel is inmiddels wat trager dan voorheen, maar hij werkt nog steeds. Dit gaat al een jaar goed. Van die dertig euro die ik maandelijks bespaar kan ik nu andere leuke dingen doen.”