Welke leningen kun je oversluiten?

Oversluiten
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
2544 keer bekeken

Heb je meerdere kleine leningen? Dan kan het oversluiten van deze leningen interessant zijn. Bij kleine leningen of kredieten betaal je vaak een hoge rente. Los je deze leningen af met één nieuwe lening, dan ben je vaak goedkoper uit. Bijna alle leningen zijn over te sluiten. We zetten de belangrijkste leningen op een rij.


Roodstand bij de bank

Veel mensen hebben de mogelijkheid om ‘rood’ te staan op hun betaalrekening. Dat kan handig zijn als je een keer krap bij kas zit. Sta je regelmatig rood of steeds dieper in het rood? Dan wordt de schuld steeds groter door de hoge rente. Een andere lening is dan vaak interessant.

Creditcardschuld

Heb je een creditcard waarmee je ‘uitgesteld betaald’? Dan loopt de rente vaak flink op, met snel een hoge schuld als resultaat. De rente bij een creditcard lening is vaak hoger dan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Postorderkrediet

Webshops of postorderbedrijven bieden soms de mogelijkheid om een aankoop in termijnen terug te betalen. De rente die je over deze leenvorm betaalt, is vaak hoger dan een lening bij een reguliere kredietverstrekker.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening betaal je een vaste rente over een vooraf vastgesteld bedrag. Maar er zijn grote verschillen in rentes die kredietverstrekkers in rekening brengen. Het oversluiten van een persoonlijke lening kan dus voordeel opleveren.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet kun je doorlopend geld opnemen en aflossen tot een vooraf vastgesteld bedrag. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel, waardoor de lening duur uit kan vallen.

Weet wat je leent

Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat ze lenen, zo blijkt uit onderzoek van Freo . Meer dan de helft van de Nederlanders met een lening, geeft zelf aan geen lening te hebben. Daarnaast weet 54% van de mensen met een lening ook hun rentepercentage niet.


Heb jij ook één of meerdere leningen? Voorkom dat je te veel betaalt en ontdek of overstappen voor jou interessant is. Freo maakt oversluiten eenvoudig met de gratis Overstapservice. Bereken eenvoudig hoeveel je kunt besparen op je huidige lening(en).