Wat is het oversluiten van een lening?

Oversluiten
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1927 keer bekeken

Een hypotheek oversluiten vinden we al heel gewoon, maar dit is ook mogelijk met andere leningen. Sluit je een lening over, dan los je je bestaande lening af met een nieuwe lening. Doe je dit tegen een lagere rente, dan kan dat veel geld besparen. Zeker bij meerdere leningen. Door je leningen op te zeggen en af te lossen met één nieuwe, heb je meer overzicht en ben je soms sneller van je schuld verlost.


Welke leningen kun je oversluiten?

Bijna alle soorten leningen zijn over te sluiten: een creditcardschuld, een koop op afbetaling of roodstand bij een bank. Deze ‘kleine’ leningen hebben vaak een relatief hoge rente. Ook een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kun je oversluiten.

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Zoek allereerst uit wat je maandelijks kwijt bent aan rente over je leningen. Vergelijk vervolgens de rentes van andere kredietverstrekkers. Een lening oversluiten naar Freo kan al vanaf 4,2% rente per maand. Bereken eenvoudig hoeveel je kunt besparen met deze rekenhulp.

De meeste kredietverstrekkers, zoals Freo, hebben een gratis overstapservice . Vraag je een nieuwe lening aan, dan helpt de nieuwe kredietverstrekker met het aflossen van de oude leningen en het opzeggen daarvan.

Moet ik een boete betalen aan mijn oude kredietverstrekker?

Bij het oversluiten van een lening moet soms een boete worden betaald aan de oude kredietverstrekker. Maar in veel gevallen loont oversluiten, ondanks de eventuele boete die je krijgt. De hoogte van de boete is afhankelijk van het soort lening en de voorwaarden.

Wat zijn aandachtspunten voor het oversluiten van een lening?

Sluit je een nieuwe lening af om je oude schulden af te lossen, kijk dan goed naar het nieuwe rentepercentage dat je betaalt. De maandelijkse rente die je betaalt, moet uiteraard lager zijn. Kies dus altijd voor een vaste lage rente!


Jouw mogelijkheden vind je hier .