“Oversluiten heeft bijna altijd zin”

Oversluiten
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
711 keer bekeken

Nu die keuken er staat, kijk je dagelijks naar je mooie fornuis en niet meer naar de ingrediënten van je lening. Niet zo gek, maar wel jammer. Het oversluiten van je bestaande lening kan je namelijk best wat geld opleveren. En het is zo geregeld!


Ook rood staan is een lening, al weet niet iedereen dat. Wanneer je een paar duizend euro rood staat, is het al zinvol om uit te zoeken of je dat krediet niet beter kunt oversluiten. De rentepercentages van rood staan variëren tussen de 8 en 14%. De rente bij een lening van Freo van € 25.000 is maar 4,2%. De afgelopen twee jaar is het aantal ‘oversluiters’ dan ook flink toegenomen.

Persoonlijke vraagbaak bij oversluiten

“Lenen is voor veel mensen best eng en daarom vind ik het belangrijk om te staan voor een eerlijk product. Persoonlijk contact is daarbij van belang.” Fleur Klerkx is medewerker klantenservice bij Freo en is het eerste aanspreekpunt voor klanten. WhatsAppen, mailen, bellen en chatten: alles kan. “Oversluiten heeft bijna altijd zin. Elk beetje dat je maandelijks bespaart, helpt.”

Zo gedaan

Je kunt online een offerte voor oversluiting aanvragen en kort daarna belt Fleur - of één van haar collega’s - om de aanvraag met je door te nemen. De volgende dag ontvang je een offerte en het verzoek om alle benodigde papieren toe te sturen, zodat we je aanvraag kunnen beoordelen. “Dan hebben we een paar dagen nodig voor de beoordeling. Daar kunnen dan drie dingen uitkomen: het verzoek is akkoord, we hebben nog een vraag of we vinden het verstrekken van een lening niet verantwoord. Vanaf het moment dat de aanvraag binnenkomt tot aan het moment dat het geld voor jou beschikbaar is varieert de tijd tussen de twee dagen en anderhalve week. Stuur ons je actuele saldo-informatie en alle andere informatie op en we gaan aan de slag. Mochten we daarna nog aanvullende informatie nodig hebben, dan kun je die gemakkelijk nasturen. Zelfs met een foto via WhatsApp!”

Waar let je op?

“Ik zie vaak dat mensen alleen letten op het maandbedrag. In de praktijk zijn echter de totale kosten van de lening van allerlei factoren afhankelijk, zoals het actuele rentepercentage, de looptijd van de lening en in sommige gevallen andere kosten die je voor de lening betaald. Om echt goed te kunnen vergelijken, kijk je naar het bedrag onderaan de streep. Pas als je naar het eindbedrag kijkt, kun je appels met appels vergelijken.”


Met de oversluit-tool bereken je gemakkelijk je totale besparing. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in dezelfde looptijd een paar tientjes per maand minder betaalt. En vanuit deze berekening klik je zo door naar een offerte. Handig!