“Nu is mijn lening gewoon flexibel en goed te overzien”

Oversluiten
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
292 keer bekeken

Daar staat hij dan: de perfecte auto. Goed van formaat en precies de kleur die je wilt. En prima betaalbaar dankzij een financieringsovereenkomst via je autodealer of je bank. Harry van der Leest (63) uit Geleen kocht in april 2016 een auto en besloot daarna om zijn lening over te sluiten. “De rente bij Freo is lager en daardoor ben ik eerder klaar met betalen. Omdat ik ook wil verbouwen heb ik mijn lening laten oversluiten van 10.500 naar 15.000. En van een persoonlijke lening naar een doorlopend krediet laten omzetten. Voor hetzelfde maandbedrag!”


Samen met zijn vrouw woont meneer Van der Leest in een fijne bungalow in Limburg. Hij werkt in de metaal, als werkvoorbereider en technisch inkoper. Nog even dan want binnenkort gaat hij met prepensioen. Drie dagen werken in plaats van vijf. “Een fijn vooruitzicht, waarbij ik ook graag wat financiële ruimte wil hebben. We hebben nu een serre die ik voor een deel dicht wil maken. Door mijn lening voor de auto over te sluiten naar een iets ruimer doorlopend krediet, heb ik altijd nog wat geld achter de hand.”

Binnen twee dagen op onze rekening

“Het was snel geregeld eigenlijk. De eerste aanvraag deden we in februari, maar omdat we toen ook onze zoon financieel hielpen, ontvingen we in eerste instantie een afwijzing. Gelukkig was dat snel opgelost en konden we na een half jaar alsnog een aanvraag doen en onze lening oversluiten. Ik stuurde de informatie van mijn bestaande lening op en werd snel teruggebeld dat mijn aanvraag akkoord was. Een dag later was mijn oude krediet door Freo opgezegd en was het bedrag overgemaakt op onze rekening.”

Aflossing sneller in zicht

“Het mooie is dat we nu door die lagere rente meer financiële ruimte hebben en meer kunnen aflossen in een kortere periode. We hebben het vaste maandbedrag van 210 euro behouden en voelen op dat vlak dus geen verschil. Als we de mogelijkheid hebben, kan ik meer aflossen. Dat vind ik fijn. En als ik tussentijds geen opname doe kan ik op mijn 70ste alles hebben terugbetaald."


Wat Harry en zijn vrouw hebben gedaan, kan jij ook. Kijk hier naar de voordelen voor jou.