MoneYou: Mannen lenen vaker dan vrouwen

Leengedrag
geld
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
392 keer bekeken

Mannen sluiten vaker een lening af dan vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van online financiële dienstverlener MoneYou. Van de ondervraagde vrouwen heeft 1 op de 4 een extra lening naast de hypotheek, tegenover bijna de helft van de mannen.


Ook rood staan is populairder bij mannen dan vrouwen. Daarnaast maken mannen vaker gebruik van kredietvormen zoals creditcards en postorderkredieten.

Bank of familie?

Waar mannen het liefste lenen bij een bank, doen vrouwen liever een beroep op hun familie. Over het geheel genomen lenen de ondervraagden niet graag bij hun werkgever. Slechts 2% van de mannen en 1% van de vrouwen overweegt dit te doen.

‘Hij’ vraagt de lening aan

Maartje Eradus is content marketeer bij kredietverstrekker Freo en vertelt: “Ook bij Freo lenen mannen vaker dan vrouwen. Maar die cijfers zeggen niet alles. Bij stellen wordt een gezamenlijke lening meestal op naam van de man aangevraagd. Dat komt omdat mannen vaak een hoger inkomen hebben dan vrouwen. Zo kom je sneller in aanmerking voor een lening. De vrouw is daarentegen wel de persoon die zich vooraf goed oriënteert en laat informeren over de lening.”

Leengedrag Nederlanders

Uit het onderzoek blijkt dat 38% van de Nederlanders op dit moment geld leent, hypotheken niet meegerekend. 28% sluit deze lening af bij een bank. 8% doet een beroep op familie. Lenen van vrienden komt met 2% het minst voor.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo