Youp: “Geen date, maar wel abnormaal hoge rekeningen” Mijn Geldblunder

Mijn Geldblunder
toetsenbord, dating
door Martine Etten
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
887 keer bekeken

Een Geldblunder is zo gemaakt… Wat is die van jou? Deze keer is het de beurt aan Youp (47). Biecht maar op…


Wat is jouw Geldblunder?

“Ik ging in op een aanbieding van een Nederlandse datingsite. De aanbieding was een proefabonnement van 3 maanden voor 20 euro. Later bleek ik een abonnement te hebben waarbij ik 60 euro per maand moest betalen.”

Waarom stond je op een datingsite?

“Mijn huwelijk is voorbij en nu ben ik op zoek naar een nieuwe relatie. Daarom ging ik ook in op de mooie aanbieding. Ik wilde het wel eens uitproberen. Ik moest een uitgebreide vragenlijst invullen waarna zij met goede matches kwamen. Het idee was leuk, maar ik kon online niet zelf naar vrouwen zoeken. Daarom wilde ik ervan af.”

Ik heb de kleine lettertjes niet goed gelezen

Waarom zat je dan toch aan ze vast?

“Achteraf gezien had ik de kleine lettertjes in de algemene voorwaarden niet goed gelezen. Maar ik heb de aanbieding nergens zien staan dat het werd omgezet naar een lidmaatschap van de site. En al helemaal niet voor het belachelijke bedrag van 60 euro per maand.”

Hoe ben je van ze afgekomen?

“Dat was nog een hele toer. Het geld werd van mijn creditcard afgeschreven dus ik zag pas anderhalve maand later dat ik nog aan ze vast zat. Ik heb toen vaak met ze gebeld en gemaild en uiteindelijk hebben we de deal gemaakt dat zij mij de helft van het geld, 60 euro, zouden terugbetalen. Al met al heeft dit alles negen maanden geduurd.”

Wat heb je ervan geleerd?

“Voortaan let ik bij proefabonnementen goed op de kleine lettertjes en ik check vaker mijn creditcardafschriften. Ik sta nu ingeschreven bij een goede datingsite waar ik wel zelf kan zoeken, want ik ben nog steeds op zoek!”