Vakantiegeld uitgeven: zo doen anderen dat

Vakantiegeld
euro
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
438 keer bekeken

Het voorjaar vordert en dat betekent voor velen: vakantiegeld! In mei of juni staat het vaak weer op je rekening. Waar besteden anderen het aan? Lees de reacties.


Karin (25), webredacteur:

“Ik denk dat ik mijn vakantiegeld dit jaar verdeel. De ene helft gebruik ik voor vakantie, de andere helft leg ik als extraatje in voor mijn pensioen. Ik heb sinds vorig jaar banksparen en leg hiervoor dus zelf geld opzij. Jaarlijks mag je een maximaal bedrag opzij leggen, dat is de jaarruimte. Maar daarbij mag je ook nog tot 7 jaar terug de jaarruimte gebruiken. Dus dat ga ik gedeeltelijk doen.”

Diana (31), verpleegkundige neurologie:

“Ik en mijn man hebben net een zoontje van 1 en wij gaan in juni wel een weekendje weg, maar een langere vakantie in het buitenland zit er nog niet in. Ik zet een deel van het vakantiegeld weg op de spaarrekening van mijn zoontje en het andere deel zet ik op mijn eigen spaarrekening. Misschien kom dit later nog van pas.”

Tim (28), IT’er

“Ik heb het voor elkaar gekregen om 4 weken vakantie te krijgen eind mei! Ik ga voor het eerst buiten Europa op vakantie, naar Myanmar. Het vakantiegeld komt dus goed uit. Het ticket heb ik eind januari al geboekt, maar ik zal daar denk ik ook het nodige uitgeven. Als ik het niet helemaal opmaak, dan weet ik nog niet waar ik het aan ga besteden.”

Martin (45), elektricien:

“Ik heb sinds vorig jaar eindelijk mijn motorrijbewijs en het vakantiegeld kan ik mooi gebruiken om een motor te kopen. Ik wil graag een Suzuki gsx, maar wel een tweedehandsje hoor.”

Linda (41) docent wiskunde:

“Waar ik mijn vakantiegeld aan besteed? Aan vakantie! Ik ga twee weken met man en 2 kinderen naar Noorwegen. Rondtrekken met een busje. Dat vakantiegeld komt dus wel goed van pas.”

Wat doe jij?

En waar geef jij je vakantiegeld dit jaar aan uit? Deel het onder dit artikel.