Tien verrassende bestemmingen voor je vakantiegeld. Zo wordt dit extraatje tastbaar!

Vakantiegeld
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
824 keer bekeken

Gemiddeld ontvangen we elk jaar zo’n 2300 euro bruto aan vakantiegeld. Jammer genoeg mogen we dat niet allemaal houden. Uiteindelijk komen we op een bedrag van zo’n 1335 euro netto. Wij zetten een aantal verrassende ideeën wat je hiermee kunt doen voor je op een rij.


Dit doe je met één keer vakantiegeld:

Nieuwe frontjes en grepen voor de keuken

Je irriteert je al jaren aan die verouderde keuken. Maar een nieuwe, dat is toch best prijzig. Geef je vakantiegeld daarom dit jaar eens uit aan nieuwe frontjes en grepen! Als de opstelling goed is, zorgt dit voor een enorm verschil. In één middag verander je een verouderde eikenhouten keuken in een hoogglans wit exemplaar.  Dat scheelt een hoop ergernissen komend jaar…

Uit-eten-pot voor het hele jaar

Wat is er nou gezelliger dan met zijn tweeën uit eten? Geniet eens wat vaker van elkaar én de lekkerste gerechten en gebruik je vakantiegeld voor een ‘uit-eten-pot’. Van dat vakantiegeld eten jullie maar liefst twee keer per maand (en dus 24 keer per jaar) buiten de deur. Het gemiddelde totaalbedrag per restaurantbezoek ligt dan op 55 euro voor twee personen. Kies bijvoorbeeld de ene keer voor een gezellige pizzeria, en de keer daarop voor een luxer driegangendiner!

Eindelijk een spiegelreflexcamera

Ben jij gek op fotografie, maar beschik je helaas over niet meer dan een oude compactcamera? Investeer dan eens in een goede spiegelreflex. Dat biedt je de kans om je fotografieskills de komende jaren flink te verbeteren én zorgt gegarandeerd voor uren vermaak.

Geef de badkamer een update

Heb jij geen lelijke keuken, maar wel een badkamer die wel eens een opknapbeurt kan gebruiken? Dat extraatje van 1335 euro is daar perfect voor. Laat de vloer opnieuw betegelen, koop een douchewand in plaats van dat douchegordijn en kies een stijlvol badkamermeubel uit. Ook niet onbelangrijk: accessoires die je badkamer in een handomdraai een luxe spa-uitstraling geven.

Een fatsoenlijke loungeset in de tuin

Oogt jouw tuin, balkon of dakterras zelfs in mei nog troosteloos? Dan is het tijd voor een plan van aanpak. Koop bijvoorbeeld eindelijk eens een fijne loungeset van formaat. Heb je nog wat geld over? Maak je tuin dan compleet met mooie planten, een parasol en hangmat. Met zo’n heerlijke tuin wordt een vakantie overbodig!

Dit doe je met meerdere jaren vakantiegeld:

Ben jij van de lange termijnplannen? Kies er dan voor om je vakantiegeld een aantal jaar op te sparen. Wij zetten wat spaardoelen voor je op een rij.

Die ene cursus die je altijd al hebt willen volgen

Wil jij jezelf al jarenlang meer verdiepen in je vak? Of wil je jezelf misschien wel helemaal om laten scholen? Met een paar jaar vakantiegeld heb je je doel zo bereikt. Een baan die je leuk vindt, is dat niet meer waard dan één dure vakantie?

Kapot...

‘Kapot’. Een woord dat we liever niet horen. Maar begeeft onverhoopt je CV- ketel of je auto het toch een keer? Dan is het fijn voor je eigen gemoedsrust wanneer je dit geld zonder moeite kunt overhandigen.

Een eigen bedrijf beginnen

Droom jij al jaren van je eigen bedrijf, bijvoorbeeld een webshop of een reclamebureau? Spaar dan een aantal jaren vakantiegeld op om zo tot een leuk startkapitaal te komen.

Een dakkapel

Vind jij het hoog tijd om dat rommelhok op zolder te gaan verbouwen tot een volwaardige slaapkamer? Met twee jaar vakantiegeld ben je er al. Woon je samen? Dan leg je allebei één keer je vakantiegeld in. Het bezorgt je niet alleen een extra kamer, maar ook nog eens een meerwaarde voor je huis.

Een nieuwe (tweedehandse) auto

Jij rijdt al jarenlang in een oud koekblik. Dan is het misschien eens tijd om een spaarplan op te zetten voor een nieuwer exemplaar. Zonder dat het de rest van het jaar pijn doet in je portemonnee, spaar je met je vakantiegeld in een paar jaar makkelijk een leuke auto bij elkaar. Hoe langer je wacht, hoe mooier de auto!

Wat ga jij dit jaar doen met je vakantiegeld?


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo