Sinterklaas en hoge hakken Blog: Eef van Opdorp

Eef van Opdorp
eef van opdorp
Eef van Opdorp, Blogger, Eef
door Eef van Opdorp
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1125 keer bekeken

Richting de feestdagen word ik vanbinnen nogal vaak overdonderd door verbazing. Zo liep ik met mijn net zesjarige zoon van school naar huis. 'Mam, je moet zo even op internet, kun je naar Sinterklaas.nl. Vandaag besteld, morgen in huis. Piet regelt die cadeaus verder wel'.


Uiteindelijk gaat het om de sfeer en die kost helemaal niks.

Dit was nog niet koud tot me doorgedrongen of meneer ging verder over het achterbuurmeisje die een spacescooter in haar schoen  had gehad (die veredelde step kost € 129,99!). En dan vraag ik me dus af: Is iedereen nou gek of word ik oud en een zuurpruim?

Thuisgekomen krijg ik prompt op tv die hele irritante reclame. In het ene huis een heel vrolijk, gezellig gezin. Dat is logisch want in de woonkamer is een cadeau-explosie gaande. De kinderen kijken zo gelukzalig dat het wel duidelijk is dat ze alles, alles, alles krijgen wat hun tere hartje begeert. In het andere huis de buurvrouw. Grijsgrauwe meubels, een muffige sfeer en een duidelijk lamgeslagen buurman op de bank uit het jaar nul. Ze pakken allebei een chocolade letter uit en kijker er heel vies bij. Zo van, wat een shitfeestdagen zo, wat moet ik met dit miezerige kado terwijl de buren wel ALLES hebben. Die vrouw vraagt zich dan ook hardop af WAAR ZE HET TOCH VAN DOEN? (nou van op de pof kopen en er 15% rente over betalen...:).

Is iedereen nou gek of word ik oud en een zuurpruim?

Als je in je eigen herinnering graaft, wat is dan het mooiste cadeau dat je ooit hebt gekregen? Bijna nooit het grootste of duurste, maar wel dat kado waar MOEITE voor was gedaan. Die ene foto in een flutlijstje of dat tweede hands boek dat je al jaren zocht. In mijn geval een College jas uit Amerika. Die had Sint via mijn neef geregeld. Dat ding was groen, veeeel te groot en nogal mannelijk. Maar wat heb ik er met liefde drie jaar in voor schut gelopen.

Terug naar nu. Winkeliers gaan ervan uit dat Sint dit jaar ongeveer 515 miljoen euro uitgeeft Voor de shopaholics onder ons: Ga in elk geval op pad met cash geld. Dan weet je wat je uitgeeft en heb je 'betaalpijn'. Het doet letterlijk zeer als je een briefje 'aanbreekt'. En stop geen vieze, gekreukelde oude briefjes in je portemonnee. Uit onderzoek blijkt dat je die sneller uitgeeft omdat je die als 'minder waard' beschouwd. Wij dames moeten vooral op jacht gaan met hoge hakken aan. Het blijkt dat je onderweg vooral bezig bent met evenwicht bewaren en daardoor in de schappen ook gericht bent op het middelpunt. Gevolg is dat je minder vaak met het allerduurste naar huis sjokt.

En over huis en feestdagen gesproken....Uiteindelijk gaat het om de sfeer en die kost helemaal niks.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo