Parkeren op het vliegveld een verstandige keuze? Kosten Schiphol en Flughafen Dusseldorf

Parkeerkosten tijdens vakantie
schiphol, parkeren, parking, bord
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1970 keer bekeken

Bepakt en bezakt kom je aan op het vliegveld. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk naar de terminal. Waar kun je voordelig parkeren? Wij namen de proef op de som.


Vliegvelden bieden altijd verschillende parkeerplaatsen aan. Je kiest voor  dichtbij de terminal (‘kort parkeren’) of verder weg (‘lang parkeren’). Het makkelijkst is om dichtbij te parkeren. Maar let op.

Pas op waar je parkeert

Je betaalt meer als je dichtbij de terminal parkeert. Bekijk dus vooraf waar je de auto neerzet. Sommige parkeerplaatsen zijn echt bedoeld om passagiers te brengen en halen. Op Schiphol betaal je hiervoor maar liefst 2 euro per 13 minuten (de eerste 14 minuten zijn gratis). Parkeer hier nooit als je zelf gaat vliegen.

Schiphol

Als je op internet zoekt, vind je tal van parkeerservices rondom het Schiphol. Stel, je wilt je auto 14 dagen parkeren, in augustus. Wat betaal je?

De prijzen voor 14 dagen parkeren in augustus 2013 (prijspeil april 2013) :

Parkeerservice

Prijs (14 dagen)

Quick Parking € 112,50
Airport Parking Services € 100
Vakantieparking € 97,50
Comfort parking € 95
Park2Go € 92
Best Parking € 84
Schiphol Airport (Smart Parking) € 89,50

Flughafen Düsseldorf

In Düsseldorf liggen de prijzen over het algemeen lager. De prijzen voor 14 dagen parkeren in augustus 2013 (prijspeil april 2013) :

Parkeerservice

Prijs (14 dagen)

Parkfuchs € 92
K-parking € 76
ER Park € 69
Airparks € 61
Park am Ring € 58
Parken Flughafen Dus € 57
Flughafen Düsseldorf € 55
Biesemeier € 51

Sterke concurrentie

Tegen de verwachting in is parkeren op het vliegveld in het geval van Schiphol zelfs voordeliger dan de meeste andere parkeerservices in de buurt. Ook op het vliegveld in Düsseldorf blijkt de parkeerprijs niet hoog. Dit komt waarschijnlijk doordat de concurrentie de afgelopen jaren is toegenomen.

Boek vroeg

De parkeerprijzen lopen op naarmate de vertrekdatum nadert. Vroeg boeken loont. Je reis geboekt? Boek dan meteen je parkeerplaats!

Lees de ervaringen van anderen

Kies je voor een andere parkeerservice dan die van het vliegveld? Vraag naar ervaringen van anderen en struin het internet eens goed door. Er bestaan helaas bedrijven die slechte service verlenen en onbetrouwbaar zijn.

Tip: buiten parkeren is doorgaans voordeliger dan in een parkeergarage.

Met de trein

Behalve parkeerkosten ben je ook geld kwijt aan brandstof. Als je ver moet rijden kan de trein voordeliger zijn dan de auto plus parkeerkosten. Handig: op Schiphol stopt de trein op de luchthaven zelf.


Als je op vakantie gaat kun je op het vliegveld parkeren. Is dat wel zo voordelig? Er zijn ook steeds mogelijkheden rondom het vliegveld. We namen de proef op de som.