Mitch: “Ik betaalde een halfjaar voor twee sportscholen” Mijn Geldblunder

Mijn Geldblunder
sporten
lotte, blog, blogger
door Lotte Hamer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
371 keer bekeken

Een Geldblunder is zo gemaakt… Wat is die van jou? Deze keer is het de beurt aan Mitch (22). Biecht maar op…


Wat is jouw Geldblunder?

“Een halfjaar lang heb ik het lidmaatschap betaald voor twee verschillende sportscholen. Terwijl ik natuurlijk maar in één sportschool daadwerkelijk sportte. Ik was overgestapt naar een nieuwe sportschool omdat deze ruimere openingstijden had. Ik wilde de oude opzeggen. Maar dit bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn.”

Wat bedoel je ‘niet zo gemakkelijk’?

“Nou, ik had waarschijnlijk beter de kleine lettertjes moeten lezen, maar ik dacht dat het opzeggen zo gebeurd zou zijn. De eerste poging die ik deed, was telefonisch. Dit was echt hopeloos naïef. Ik werd meteen verzocht om een keer langs te komen om alles te regelen. Mijn tweede poging was een maand later. Ja, ik had lang gewacht. Het kwam er gewoon steeds niet van. Ook deze poging stokte, vanwege de zomervakantie. Mijn oude sportschool was onderdeel van een opleidingscentrum en deze was in de zomer zes weken gesloten. Pech!”

Ik had de kleine lettertjes beter moeten lezen...

En wat gebeurde er toen?

“Na de vakantie, twee maanden na mijn aanvankelijke telefoontje stond ik weer voor de deur. Een dichte deur welteverstaan. De sportschool was op vrijdag na 18.00 uur gesloten. Dat was waar ook, ik was inmiddels zo gewend geraakt aan de ‘normale’ openingstijden van een particuliere sportschool dat ik dit helemaal vergeten was. Ik stond te briesen voor de deur en fietste vloekend weer naar huis. De weken daarna heb ik er totaal niet meer aan gedacht.”

Vervolgens heb je opgezegd zeker?

“Inmiddels sportte ik al vier maanden bij mijn nieuwe sportschool en betaalde al even lang dubbele contributie. Op een donderdagavond schoot dit me opeens weer te binnen en ben ik direct even langs het opleidingscentrum gefietst. Je raadt nooit wat er gebeurde. De sportschool was geopend. Ik werd vriendelijk te woord gestaan. Uiteraard kon ik mijn lidmaatschap opzeggen. Dan moest ik wel even mijn oude kaart inleveren. Die ik niet bij me had… Haha, ik kan er nu wel weer om lachen maar op dat moment werd ik witheet. Ik stond te tieren aan de balie. Maar het was niet anders.”

Hoe is dit afgelopen?

“Nadat ik mezelf een paar weken de tijd had gegund om af te koelen, ben ik langs gegaan met mijn pasje om het lidmaatschap op te zeggen. Helaas gold er een opzegtermijn van een maand. Het stond duidelijk in mijn contract. Ik heb mijn pas ingeleverd en ben vertrokken om nooit meer terug te keren. Dus zo heb ik alles bij elkaar een half jaar dubbele contributie betaald. Het is een domme actie van mezelf, maar geloof me: sportscholen weten maar al te goed hoe ze jou zo lang mogelijk kunnen laten dokken!”