Droomhuis op het oog? 5 tips om verantwoord te kopen

Doe een aankoopkeuring
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
331 keer bekeken

Het komt nogal eens voor: na aankoop van het huis vallen zaken op die niet zo horen te zijn. Betonrot, verouderde rioleringsbuizen, lekkage in de schuur... Daar zit je niet op te wachten.


Betonrot, lekkage… laat het huis vooraf altijd keuren

Stevig in je schoenen staan

Bereid je goed voor en laat de woning keuren op eventuele afwijkingen. Zo weet je precies in welke staat het huis verkeert. Hierdoor sta je sterker tijdens onderhandelingen over de prijs. Er zijn verschillende bedrijven en instanties die een aankoopkeuring voor je kunnen uitvoeren.

Vereniging Eigen Huis

Een bekende instantie is de Vereniging Eigen Huis. Een onafhankelijke bouwkundige voert de inspectie uit. Je ontvangt een uitgebreid rapport waarin je alle afwijkingen kunt zien. Ook zijn de verwachte reparatiekosten alvast voor je berekend. Hier vind je een voorbeeld van zo’n keuringsrapport .

Snelle beslisser

Wil je echt snel beslissen? Kies dan voor de spoedoptie. Voor 36 euro extra wordt je huis de volgende werkdag al gekeurd.

Deel je ervaringen

Heb je al eens een aankoopkeuring laten doen? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Deel ze onder dit artikel.


Hoe koop je verantwoord jouw droomhuis? Laat je woning keuren op afwijkingen. Er zijn bedrijven die zo’n aankoopkeuring kunnen doen, zoals Vereniging Eigen Huis.