Droomhuis op het oog? 5 tips om verantwoord te kopen

Check de prijzen
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
484 keer bekeken

Eindelijk! Je hebt je droomhuis gevonden. Hoe kun je door die roze bril toch een verstandige aankoop doen? Lees deze week tip 1: check de prijzen.


Stel, het huis staat te koop voor 190.000 euro. Hoe weet je of de gevraagde prijs van het huis klopt? Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar bij de onderhandeling wil je wél een passend bod doen.

Verkoopprijzen in de buurt

Via het Kadaster kun je koopsominformatie opvragen. Je ontvangt dan de actuele verkoopprijzen van huizen in de buurt. Dus: de bedragen die er de laatste tijd voor zijn betaald. Dit helpt je bij het bepalen van een goed bod.

Bekijk de prijzen in de buurt en doe een goed bod

Prijzen gedaald

Maar pas op: de laatste jaren zijn de huizenprijzen gedaald. Daar moet je wel rekening mee houden. Toch krijg je door deze dienst een aardig beeld van de hoogte van de huizenprijzen in de buurt.

Let er ook op dat niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd. Er is een aantal uitzonderingen. Welke dat zijn, vind je op de website van het Kadaster.

Deel je ervaringen

Heb jij zelf al eens koopsominformatie opgevraagd? Heeft dit je geholpen? Deel je ervaringen onder dit artikel.


Hoe koop je verantwoord jouw droomhuis? Vraag via het Kadaster koopsominformatie op en bekijk welke bedragen er voor omliggende huizen zijn betaald.