Baby op komst (5) Baby Esmee is geboren

Baby
baby
437 keer bekeken

Vincent en Esther verwachten hun eerste kind. Een spannende tijd waarin zij ook te maken krijgen met een aantal financiële keuzes. Hoe pakken de twee dit aan? In de serie Baby op komst volgen we het stel bij de voorbereidingen op de geboorte van hun baby. Met deze keer: baby Jasper is geboren!


Vincent en Esther werden ouders van een gezond meisje: Esmee. De geboorte is goed verlopen en de drie zijn inmiddels helemaal aan elkaar gewend. Met welke kosten kreeg het jonge gezin in de eerste weken na de geboorte te maken? Vincent: “Na de geboorte van Esmee hebben we veel bezoek gehad. En nog steeds komen er mensen op kraamvisite. Dit bracht wat extra kosten met zich mee, namelijk voor drankjes en beschuit met muisjes. Maar we hebben ook veel cadeautjes gekregen! Omdat we al veel kleertjes hadden, vroegen we mensen die op kraamvisite wilden komen in plaats daarvan om nuttige cadeaus, bijvoorbeeld verzorgingsproducten. Daarnaast hebben we ook veel speelgoed en cadeaubonnen gekregen. Ook daar zijn we heel blij mee!”

Luiers en billendoekjes

De eerste weken kreeg Esmee volledig borstvoeding, inmiddels wisselt Esther dit af met twee keer per dag een fles. “Financieel gezien betekent dit dat we nu flesvoeding moeten kopen”, vertelt ze. “We hebben de keuze gemaakt voor voeding van een A-merk, maar niet voor het duurste merk en de duurste variant. Zo houden we de kosten toch nog een beetje binnen de perken.” De andere kosten waarmee Vincent en Esther te maken krijgen, zijn van luiers en billendoekjes. “Die gaan er beide snel doorheen! Ik heb nu een voordeelverpakking billendoekjes gekocht: zo kunnen we daar wat langer mee doen en zijn de kosten relatief lager. Luiers koop ik zoveel mogelijk in de aanbieding. Hiervoor gebruik ik de app Scoopy, die laat zien waar bij mij in de buurt de luiers in de aanbieding zijn. Het liefst koop ik luiers van Pampers, die vind ik het fijnst. Maar als de luiers van het Kruidvat in de aanbieding zijn, dan koop ik die.”

Terugblik

Terugkijkend op het afgelopen jaar zijn Esther en Vincent blij met de manier waarop ze de komst van de baby financieel hebben aangepakt. Esther: “Het heeft ons heel erg geholpen om van te voren goed na te denken: wat hebben we nodig en hoe gaan we het aanpakken? Als je dat niet doet komt er denk ik erg veel op je af. We hebben een deel van de spullen gekregen, een deel nieuw gekocht en een deel tweedehands. Voor ons was dat een prima oplossing.” Vincent: “Ik vind nog steeds dat geld geen rol zou moeten spelen bij de keuze om voor een kindje te gaan. Ook met een kleiner budget kom je er wel uit. Maar vooraf goed nadenken over een plan van aanpak is zeker handig!”

Vincent (29) en Esther (25) zijn getrouwd en wonen in een koopappartement in Tilburg. Esther werkt flexibel 32 uur per week in de zorg, Vincent is maatschappelijk werker, maar werkt tijdelijk in de administratie via het uitzendbureau.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo