Sjarrel: “Ik leende geld van mijn ouders voor mijn Wit-Russische vriendin” Mijn Geldgeheim

Mijn Geldgeheim
door Michel Groenveld
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1826 keer bekeken

Een Geldgeheim… we hebben er allemaal wel één. In deze rubriek vertellen anderen hier openhartig over. Deze week het geheim van Sjarrel (34).


Wat is jouw Geldgeheim?

“Een half jaar geleden heb ik via een internationale datingsite Svetlana uit Wit-Rusland leren kennen. Ik was in één oogopslag verliefd op haar en zij op mij, zei ze. Na een paar weken vroeg ze me om wat geld omdat haar moeder naar de dokter moest. Ik heb het haar toen gegeven. Sindsdien vraagt ze steeds vaker en om grotere bedragen.”

Kun je dat wel betalen?

“In het begin ging het om een paar tientjes dus dat ging prima. Laatst vroeg ze om 200 euro en dat heb ik als werkeloze man ook niet zo op de plank liggen. Dat geld heb ik met een smoesje geleend van mijn ouders. Ik kon het Svetlana gewoon niet weigeren, ik dacht de vrouw van mijn leven ontmoet te hebben.”

Wat ga je er nu aan doen?

“Het bedrag dat ik bij mijn ouders heb geleend is al bijna 1000 euro. De laatste tijd hoor ik minder van Svetlana, ik denk dat ik ben beetgenomen. Ik weet nu alleen niet wat ik tegen mijn ouders moet zeggen. Het gaat ze nog niet eens om het geld, maar ze willen graag weten waar ik het voor nodig had. Maar ik durf ze dat niet te vertellen. Ik schaam dood. Wat moet ik doen?”

Kun je het niet gewoon tegen je ouders vertellen?

“Ik ben vooral bang voor de reactie van mijn vader. Hij had mij al gewaarschuwd voor online daten en de oplichters die daar actief zijn. Ik denk dat ik het voorlopig maar zo laat en het geld stukje bij beetje aan ze terugbetaal.”


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo