Waanzinnige wintersportvakantie voor weinig geld Let it snow, let it snow

Bespaartips
skivakantie
door Milou Reumer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
385 keer bekeken

De winter is in aantocht, voor velen hét moment voor een heerlijke wintersportvakantie. Maar een weekje de sneeuw in betekent vaak ook diep in de buidel tasten…  Hoe kun je voordelig de piste op? Doe je voordeel met deze tips.


Skigebieden in Tsjechië of Bulgarije zijn vaak goedkoper, en nét zo mooi!

1. Overweeg een onbekend skigebied

Op de absolute hotspots in Frankrijk, Oostenrijk of Italië betaal je vaak de hoofdprijs. Accommodatie, après-skiën, lekker uit eten... In onbekendere skigebieden ligt het lokale prijspeil veel lager. Wat dacht je bijvoorbeeld van Tsjechië of Polen? Een week wintersport met het hele gezin scheelt je honderden euro’s. Vrijwel alles is er goedkoper: skipas, uit eten, drankjes en hapjes op de piste zelf. En het is er vaak net zo mooi. Lees hier de ervaringen van Michiel .

2. Kijk eens op Vakantieveilingen.nl

Toch liever voor een prikkie sneeuwpret in de gewilde Franse Alpen of een hotspot in Oostenrijk of Zwitserland? Neem eens een kijkje op Vakantieveilingen.nl. Daar vind je momenteel veel mooie aanbiedingen. Als je het slim speelt zit je misschien voor een paar tientjes een week lang heerlijk in de sneeuw. Houd er wel rekening mee dat je op Vakantieveilingen vaak alleen aanbiedingen vindt voor de accommodatie. Reis en wintersportvoorzieningen zijn meestal niet inbegrepen.

3. Eerste keer? Leen of huur kleding

Ga je voor het eerst op wintersportvakantie en weet je nog niet zeker hoe je het vindt? Wacht dan nog even met het kopen van een complete outfit. Misschien kun je eerst kleding lenen van vrienden of familie. Je kunt kleding ook huren. Doe je dit op locatie? Verhuurders in het dal zijn vaak goedkoper dan verhuurders direct aan de piste.

Hoe dichter bij de piste, hoe hoger de prijzen

4. Overnacht in het dal

In de regel geldt: hoe dichter bij de piste, hoe meer je betaalt. Voordelig overnachten? Zoek een leuk hotel of huisje in het dal.

5. Vertrek in het laagseizoen

Veel mensen vertrekken in de kerstvakantie richting de sneeuw. Dit is vaak de duurste periode. Lukt het om eind maart te gaan? Zeker doen als je flink wat geld wilt besparen. De prijzen liggen dan een stuk lager en je hebt meer ruimte op de piste.

6. Vergelijk skipassen

Skipassen zijn na de accommodatie vaak de grootste kostenpost voor een wintersportvakantie. Het loont dus om deze eens te vergelijken en om aan de hand daarvan je vakantiebestemming te kiezen. Het kan zo tientallen euro’s schelen. op skipasvergelijken.nl kun je snel skipassen met elkaar vergelijken.