5 bespaartips voor vakantie Voordelig op reis

Bespaartips
voeten, vakantie, strand
door Martine Etten
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1983 keer bekeken

Vakantie is een moment van ontspanning en gezelligheid. Dan let je liever niet op de kleintjes. Tips om vooraf te besparen.


1. Boek zélf

Een hotel boeken via een reisbureau? Je bent vaak goedkoper uit als je zélf boekt. Boek bijvoorbeeld een hotel via hotels.com, booking.com. Deze sites geven een prijs, zoek daarna zelf ook nog even op de accommodatie en check daar de prijs. Soms loont het om rechtstreeks via het hotel te boeken, je betaalt dan geen extra boekingskosten.

Ook Trivago en HotelsCombined zijn goede sites om hotelprijzen met elkaar te vergelijken en eventueel te boeken. Om vliegtickets te vergelijken kijk je op chaser.nl en skyscanner.nl.

Ook leuk: wil je weten hoe je vliegtuig eruit ziet en wil je zien of je een comfortabele stoel boekt? Op seatguru.com kun je zien welke voor- en nadelen jouw zitplek heeft.

Tot slot: wil je meer weten over je vakantiebestemming? kijk dan eens op Zoover.nl. En op Tripadvisor lees je de ervaringen van anderen over hotels, vluchten, restaurants en vakantiebestemmingen.

2. Boek je appartement ter plekke

Houd je van avontuur? Boek je appartement niet maanden van tevoren, maar pas op locatie. Dat is spannend, maar er zijn bijna altijd wel appartementen vrij. Vooral op plekken die niet al te veel toeristen trekken.

Ga dus zelf op pad en gooi je onderhandelingstactieken in de strijd. Zo heb je snel een slimme deal te pakken en ben je goedkoper uit dan als je in Nederland boekt.

3. Woningruil

Op websites als www.huizenruil.com of www.homeforexchange.com kun je tijdelijk van huis ruilen met anderen. Je schrijft je in vanaf circa 45 euro per jaar. Het werkt zo: je geeft aan in welk land, welke stad of regio je op vakantie wilt. Als je een match hebt, kun je van huis ruilen met elkaar.

Het voordeel van ruilen is dat je niets hoeft te betalen voor je slaapplek, (soms) een eigen auto hebt en zelf ‘thuis’ kunt koken. Waarmee je bespaart in kosten.

4. Veilingen

Op www.vakantieveilingen.nl kun je ook bieden op vakanties, weekendjes weg of leuke uitstapjes. De veilingen duren een paar uur. Je kunt ook bieden op een overnachting in hotels op www.hotelkamerveiling.nl .

5. Nieuwsbrieven

Tot slot: abonneer je op nieuwsbrieven van reisorganisaties, -bureaus, - sites én vliegmaatschappijen. Hierin staan vaak als eerst de beste aanbiedingen. Als je nieuwsbrieven leest van verschillende maatschappijen kun je goed vergelijken waar je het voordeligst uit bent.


Als je op vakantie bent wil je waarschijnlijk niet letten op hoeveel geld je uitgeeft. Toch kun je geld besparen. Al voordat je op vakantie gaat.