Vakantietijd wordt voordeeltijd Ik ga op reis en neem het voordeel mee

gezin
zwembad, vakantie, gezin, familie, zon
door Bianca Lathouwers
839 keer bekeken

Het is bijna vakantietijd! Wordt het lekker bakken aan het strand of ga je juist voor de drukte van de stad? Misschien wordt het dit jaar wel een vakantie in eigen land. Hoe je je vakantie invult, is helemaal aan jou. Gewoonovergeld.nl geeft je gratis een paar voordelige vakantietips mee.


Wie is er eigenlijk goedkoper uit? Die vroege vogel die al in januari boekt? Of die late beslisser die op het allerlaatste moment een vakantiekeuze maakt? Aan beide opties zitten voor- en nadelen. Vaak zijn last minutes voordeliger, zeker als we in Nederland een mooie zomer hebben. Maar … valt die zomer hier tegen, worden last minute-reizen naar warmere landen erg gewild. En een stuk duurder. Waag je de gok?

Boek slim: zorg dat je buiten de drukke weekenden reist voor nog meer voordeel

Slim boeken is voordeel boeken

Kun je buiten het hoogseizoen op vakantie gaan? Het boeken van een vakantie is dan stukken goedkoper. Ook loont het de moeite om zowel vakantie als vliegreis op een doordeweekse dag te boeken. De reizen en de tickets zijn dan goedkoper dan in het weekend. Een nonstop heenvlucht naar Kreta op vrijdag 12 juli en terugvlucht op vrijdag 26 juli kost je via www.vliegtarieven.nl € 469, terwijl hetzelfde retourtje van maandag 2 september en maandag 16 september € 279,- kost. Gebonden aan schoolvakanties of bouwvak? Boek via een Duitse of Belgische website. De vakantieperiodes wijken vaak af en de prijzen dus ook.

All-in of alles apart

Alles in een keer boeken scheelt een hoop gedoe. Maar zo’n vakantiepakket is niet altijd voordelig. Soms is apart boeken van reis en verblijf juist goedkoper. Of van heen- en retourticket. Check altijd verschillende vergelijkingssites voor de voordeligste mogelijkheden. Goede vertrekpunten zijn vliegtickets.nl , vliegtarieven.nl , ebookers.nl en booking.com .

Voordelig in eigen land

Blijf je in Nederland en ga je hier wat uitstapjes doen? Dan is het vaak juist wel voordeliger om een arrangement te boeken. Sites als weekendjeweg.nl , hotelmoment.nl of hotelspecials.nl bieden hiervoor vaak aantrekkelijke combinaties. Zo reserveer je bijvoorbeeld hotel, museumbezoekje, fietshuur en dinertje voor één scherpe prijs.

Happen buiten het hotel

Verblijf je in een hotel en zit het ontbijt niet bij de prijs inbegrepen? Regel het dan lekker zelf. Een stuk goedkoper en een stuk gevarieerder. Het is ook slim én voordelig om excursies niet via je hotel te boeken. De kleine reisbureaus in je vakantieplaats hebben vaak veel mooiere aanbiedingen.

Ik ga op vliegvakantie en ik neem mee …

… beter niet te veel. Steeds vaker betaal je namelijk per koffer en kilo bagage. Zorg dat je de voorwaarden van jouw vliegmaatschappij weet. Geef bij je boeking ook meteen door hoeveel koffers je meeneemt. Zo bespaar je jezelf een flinke toeslag aan de incheckbalie.

Koopjeskalender

Geen zin om dagenlang internet af te struinen op zoek naar de mooiste vakantieaanbieding? De prijskalender biedt uitkomst. Op de prijskalender zie je in één oogopslag op welke dagen je een bepaald hotel het voordeligst boekt. Steeds meer hotelketens, duur en goedkoop werken met deze kalender. En op www.wotif.com kun je in het Engels terecht voor heel veel hotels, waar ook ter wereld.


De zomervakantie staat voor de deur. Hoe je je vakantie ook invult, met een goede financiële voorbereiding wordt het altijd een toptijd.