Très chic en low budget: 10 tips

Kledingtips
knopen
lotte, blog, blogger
door Lotte Hamer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
2486 keer bekeken

Ben jij ook zo gek op shoppen en loop je er graag verzorgd bij? Dan geef jij – net als ik – sommige maanden wellicht te veel geld uit aan kleding. Ik deel graag een aantal tips om er low budget en toch très chic bij te lopen.


1. Repareer het!

Kledingstukken met een gat erin of waar een knoop is afgevallen, belanden – ook bij mij - vaak achterin de kast. Zonde, want vaak is het eenvoudig te repareren. Koop een basis-naaisetje en een klein voorraadje knopen en wees streng tegen jezelf: je kunt dit best zelf maken. Meestal is het zo gepiept.

2. Paint it black

Zwarte kleding kan er na verloop van tijd vaal uit gaan zien. Hier heb ik een goedkope oplossing voor gevonden: textielverf. Gooi 1 potje zwarte textielverf van de drogist – en een pak zout, zie gebruiksaanwijzing – in de wasmachine en behandel je zwarte kleding. Voor een diepzwart resultaat. Als nieuw!

Probeer ook eens nieuwe combinaties

3. Shop in eigen kast

Vaak liggen er achterin je kast kledingstukken die jij alweer bijna vergeten bent. Het is een goed idee om af en toe een zondagochtend voor je kast te gaan staan, van alles aan te doen en op nieuwe manieren te combineren. Eventueel kan een vriendin je helpen bij dit laatste. Vaak kom je zo op nieuwe ideeën en hoef je helemaal niet te shoppen.

4. Op de versiertoer

Shop betaalbare accessoires waarmee je jouw look een frisse impuls geeft. Kijk bijvoorbeeld eens bij de panty’s. Panty’s met leuke kleuren en vormen zijn ín en maken je rok of jurk weer even anders. Hetzelfde geldt voor een leuk riempje om je vest of een lint (hobbywinkel) om je jurk of om je nette jasje (riem of lint om je taille, dit is de mode).

5. Jij kunt het maken

Ben jij handig? Dan kun jij zelf leuke tasjes en topjes maken van oude kleding of kledingstukken versieren. Dit is DIY oftewel ‘do it yourself’. In de Viva staat elke week een rubriek hierover en als je googlet op ‘kleding diy’ kom je veel sites tegen. Uiteraard is deze tip niet voor iedereen weggelegd..!

Trek niet direct alle bonnetjes van je nieuwe aankopen. Slaap er eerst nog een nachtje over.

6. Slaap er over

Toch geshopt? Ga dan niet als je thuiskomt direct de labels van je aankopen knippen en de bonnetjes weggooien. Beter is: slaap er een nachtje over en trek het de volgende dag nog eens aan om te zien of je er echt blij mee bent. Hoe staat elk kledingstuk? Zit het je mooi? Heb je het nodig? Kun je het combineren? Je bent nu nog op tijd om te retourneren.

7. Een tweede leven

Jouw oude kleding die je écht niet meer wilt, kan een tweede leven krijgen. Is het merkkleding? Dit verkoopt vaak prima op Marktplaats, zeker als je er een mooie foto van maakt. Of organiseer eens een kledingfeestje: al je vriendinnen nemen kleding mee om met elkaar te ruilen. Wat de één niet meer wil, kan voor de ander heel leuk zijn. Wie weet welke leuke kleding jij hierbij opsnort.

Shop op Marktplaats voor kleding

8. Uit de tweede hand

Er bestaat een wéreld aan tweedehandskleding in Nederland, zeker online. Hiervoor betaal je een prikje vergeleken bij nieuw. En er is vaak mooie (merk)kleding te vinden. Google eens voor een goede tweedehandskledingwinkel bij jou in de buurt en kijk op Marktplaats.

9. Basisgarderobe in kaart

Koop wat je nodig hebt. Dit klinkt als een open deur, maar je kunt dit in kaart brengen. Er is een vast aantal items dat elke vrouw nodig heeft. Te weten: fijne jeans, paar t-shirts, zwart jurkje, wit overhemd, net jasje, nette schoenen, gemakkelijke schoenen. Mis je iets? Dan is dit een goede investering.

10. Duurzame investering

Klassieke, tijdloze items van goede kwaliteit kosten meer. Maar vaak heb je er ook veel langer plezier van. Bijvoorbeeld: liever één mooi getailleerde, zachte, katoenen blouse dan tien trendy synthetische gevalletjes die trekken om je borst en al statisch geladen zijn na één beweging. Kortom: ga je toch shoppen? Shop verstandig!


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo