Blog Eef van Opdorp Stoomcursus spaarpot bufferen

Bufferen
Eef
Eef van Opdorp, Blogger, Eef
door Eef van Opdorp
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
766 keer bekeken

Soms krijg je van die nieuwsberichten waarvan je je afvraagt: wat moet ik ermee? Zoals onderzoek naar hoeveel buffer je op je spaarrekening moet hebben staan. Voor als je wasmachine niet wast, voor een wortelkanaalbehandeling die ook pijn doet in je portemonnee of een gare auto.


Het NIBUD heeft het over een minimumbuffer.  Voor een alleenstaande is dat € 3.500,- voor een stelletje € 4000,- en inclusief kinderen € 5.000,-.

Bijna de helft van de Nederlanders buffert helemaal niet of heeft veel te weinig buffer. Leuk om te weten maar wat moet je met deze info? Niet HOEVEEL BUFFER is interessant maar de vraag:

Hoe buffer ik zo snel mogelijk een noodpot bij elkaar?

Variant 1

Maak automatisch aan het begin van elke maand € 50,00 over op een spaarrekening. Daar voel je niks van maar je gaat je er financieel wel naar gedragen. Elk jaar € 600,00 in the pocket (zonder rente).

Variant 2

Maak automatisch aan het begin van elke maand € 100,00 over op een spaarrekening. Daar voel je bijna niks van maar je bouwt wel een lekkere spaarpot op. Elk jaar € 1200,00 (zonder rente).

Variant 3

DAAR HEB IK GEEN RUIMTE VOOR. Onzin! Niet zeuren. Zorg ervoor dat je minimaal 5 % van je netto inkomen automatisch aan het begin van elke maand overmaakt op een spaarrekening. Daar voel je dus zeker iets van: vrijheid! Een gevoel dat je niet meer als een rillend rietje bang hoeft te zijn voor een beetje pech onderweg.

NB Voor de muggenzifters onder ons die vinden dat sparen geen nut heeft door de te lage rente. Als je niks apart zet heb je helemaal niks… dus.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo