Over autobanden en thermostaat Winterse bespaartips

Winterse bespaartips
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
413 keer bekeken

Het is mogelijk dat de bedragen en percentages in dit artikel inmiddels verouderd zijn. Houd hier svp rekening mee.

Gewoon over geld helpt je goedkoper de winter door. De beste bespaartips vind je hier!


Spannend!

Autobanden zijn vaak te zacht. Dat komt volgens het bedrijf bandopspanning.nl doordat automobilisten pompen als de banden nog warm zijn van het rijden. Warme lucht zet uit en daardoor is de druk in de banden hoger. Met banden die wel goed op spanning zijn, kun je 2 tot 5 procent besparen op benzinekosten. Op een volle tank van € 90,- is dat toch algauw € 1,80 tot € 4,50.

Iets kouder in huis

De thermostaat een graadje lager zetten is een heel simpele tip voor wie wil besparen op zijn energie. Je merkt het namelijk bijna niet als het in huis iets kouder is. Maar hoeveel bespaar je dan eigenlijk? Wie het consequent volhoudt, bespaart 7% op zijn energieverbruik voor verwarming. Dit komt gemiddeld op 65 m3 gas. De kosten van 1 m3 gas bedragen € 0,65. De besparing bedraagt dus € 42. Klik hier voor de gebruikte energieprijzen in deze berekening.

Trek een truitje aan…

Vriest het dat het kraakt en loop jij in je T-shirt met blote voeten door het huis? Niet te zuinig… Trek iets warmers aan en bespaar op je stookkosten. Staat de verwarming in je slaapkamer aan terwijl je daar alleen ’s nachts bent? Ga je uitgebreid in bad en kun je net zo goed een douche nemen? Er valt aardig wat te besparen! Nog meer tips: doe de gordijnen ’s avonds dicht, kook met de deksel op de pan of kook voor meerdere dagen tegelijk.

Wat zijn jouw winterse bespaartips? Laat ze hier achter!


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo