Meer verdienen op Marktplaats Drie tips voor meer succes en een betere opbrengst

Werk en inkomen
marktplaats
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
9074 keer bekeken

Heel enthousiast begin je met het aanbieden van je spullen op Marktplaats. Je maakt foto’s en een uitgebreide tekst, maar je advertentie wordt niet gezien of er reageert vrijwel niemand. Raak niet te snel ontmoedigd! Met een paar kleine aanpassingen in je Marktplaatsadvertenties bereik je meer mensen en vergroot je je kans op verkoop.


1. Bereik meer mensen

Niet alle categorieën op Marktplaats trekken evenveel bezoekers. En het gaat niet om kwantiteit, maar kwaliteit. Dus zelfs na een aantal dagen kan je advertentie zeker nog kopers trekken. Geef de moed dus niet te snel op. Natuurlijk is snel succes veel leuker. Zorg daarom voor een specifieke titel voor je advertentie met woorden erin waarop mensen zoeken. Zet het merk van je product erin, de kleur en het type en ook het soort product waarom het gaat. Dus niet: ‘kinderfiets z.g.a.n.’, maar ‘kinderfiets Puky 12 inch geel en rood’ . Ontzettend belangrijk zijn ook goede foto’s waarbij je het product van zoveel mogelijk kanten laat zien en inzoomt op belangrijke details. Vermijd rommel op de achtergrond en zorg ervoor dat de foto goed belicht en scherp is. Tot slot ook belangrijk, de tekst in de advertentie zelf. Vraag je af op welke termen jij zou zoeken als je zo’n product zou willen kopen en gebruik deze, net als afgeleiden. Bijvoorbeeld, peuterfiets, driewieler, kinder fiets.  En probeer ook eens concurrerende merknamen en verkeerd gespelde woorden.

2. Ontvang betere biedingen

Sluiten de biedingen helemaal niet aan op het bedrag dat jij in gedachten hebt? Kijk dan nog eens kritisch naar je advertentie en de foto’s. Misschien hebben de potentiële kopers een andere kwaliteitsbeleving omdat iets niet helemaal duidelijk is of de advertentie niet genoeg verleidt. Neem gerust contact op met een bieder en kijk of er ruimte tot onderhandelen is. Ook kun je er zo achter komen of je advertentie wel alle belangrijke informatie bevat en of je beoogde opbrengst realistisch is. Pas je advertentie vervolgens aan of upload hem opnieuw. Biedingen verwijderen kan natuurlijk ook.

3. Creëer onderhandelingsruimte

Misschien heb je bij het product dat je wilt verkopen bijpassende accessoires, kan je de koper tegemoet komen door het product gratis toe te sturen of zeg je toe te helpen met demontage bij jou thuis. Het zijn allemaal kleine tegemoetkomingen waarmee je het voor de potentiële koper interessanter maakt om iets van je te kopen. Zorg ervoor dat je al bij het plaatsen van je advertentie nadenkt over de extraatjes die je kan bieden. Dan ben je goed voorbereid als iemand je belt voor meer informatie of een bod.

Andere handige Marktplaats tips:

  • Plaats een telefoonnummer bij je advertentie. Dat roept vertrouwen op. Bovendien kan je met een beller snel een deal maken.

  • Deel je advertenties op je eigen social media, zoals Facebook of Twitter. Wie weet is een vriend of kennis net naar jouw object op zoek!

  • Voeg een enthousiasmerende oproep toe aan je advertentie. Een quote zoals ‘de beller is sneller’, geeft mensen het gevoel dat ze er rap bij moeten zijn.

  • Biedt iemand ver boven de vraagprijs? Ben dan alert, het kan een truc zijn om je gegevens te achterhalen.

  • Ben eerlijk in je advertenties, een onaangename verrassing bij de koper zorgt alleen maar voor ellende en kan je zelfs een negatieve beoordeling opleveren.

  • Tussen 16.00 uur en 23.00 uur wordt Marktplaats het meest bezocht, upload je advertentie wanneer je beoogde doelgroep vermoedelijk online is.

  • Aan het einde van de maand worden de meeste salarissen gestort. Een goed moment om je advertenties online te plaatsen.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo