Marlieke: "Door het isoleren van de spouwmuren bespaar ik 300 euro per jaar!" Energiebesparende verbouwing

verbouwen
verbouwing
door Annemijn Coenen
387 keer bekeken

Energie besparen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door je huis te isoleren. Je verdient niet alleen geld op een jaarlijkse lage energierekening, maar verhoogt ook je woningwaarde met een beter energielabel. Daar weet Marlieke (29) alles van. “Wij besparen straks 300 euro per jaar.”


Marlieke is communicatieconsulent en woont met haar gezin in een hoekhuis. Ze vertelt: “Drie jaar geleden hebben mijn man en ik het huis gekocht. Er moest flink wat aan gebeuren. We hebben de badkamer opgeknapt en er een nieuwe keuken ingezet. Ook hebben we het dak geïsoleerd. Dat zou ons maandelijks veel geld schelen.”

Subsidie aanvragen

Marlieke vertelt verder: “Na de verbouwingen in huis wilden we eigenlijk nog de spouwmuren laten isoleren. Daar hadden we op dat moment geen budget voor. We hoopten dat we subsidie konden krijgen, maar die werd afgewezen. Om subsidie te krijgen moet je vaak aan strenge voorwaarden voldoen. Daarom besloten wij om de isolatie twee jaar uit te stellen, zodat we nog wat geld konden sparen.”

Buitenmuren isoleren

“Vorig jaar hebben we alsnog de spouwmuren laten isoleren. Dat kunnen vakmannen gewoon van buitenaf doen, dus we hadden geen rotzooi in huis. De gevel isoleren heeft ons 1.500 euro gekost. Dat is vrij prijzig, omdat een hoekhuis veel buitenmuren heeft. Als we in een tussenwoning hadden gewoond, denk ik dat het 1.000 euro had gekost.”

Besparing van 300 euro

“Uiteindelijk levert het isoleren van de buitenmuren ons 300 euro per jaar op. Dat betekent dat we onze investering er al na vijf jaar uit hebben. Dat tikt op de lange termijn lekker aan, vooral omdat de energierekening elk jaar duurder wordt. En het is natuurlijk veel fijner dat het huis veel sneller warm is als ik de verwarming aanzet!”

Heb jij een eigen huis en wil je, net als Marlieke, binnenkort investeren in een energiezuiniger huis? Investeer dan slim en sluit een Energiebespaarlening af. Deze speciale lening wordt verstrekt door o.a. de Rijksoverheid en de Rabobank en biedt een voordelige rente die gedurende de hele looptijd vast blijft staan. Met de lening kun je bijvoorbeeld een HR-ketel of zonneboiler aanschaffen, of je huis isoleren. Meer weten? Kijk op www.ikinvesteerslim.nl .


Bespaar jij veel geld omdat je je huis energiezuiniger hebt gemaakt? Hoe heb je dat gedaan? Deel je ervaringen onder dit artikel.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo