Maria: “Ik heb mijn vriendinnen laten opdraaien voor onze vakantie” Mijn Geldgeheim

Mijn Geldgeheim
vrouw
lotte, blog, blogger
door Lotte Hamer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1983 keer bekeken

Een Geldgeheim… we hebben er allemaal wel één. In deze rubriek vertellen anderen hier openhartig over. Deze week het geheim van Maria (53).


Wat is jouw Geldgeheim?

“Afgelopen voorjaar heb ik mijn vriendinnen ‘bedonderd’. Ik heb genoten van een heerlijke weekje in een cottage in Limburg zonder een cent te betalen. Mijn vijf vriendinnen hebben volledig voor de kosten opgedraaid.”

Hoe ging dit in zijn werk?

“Ik zit in een vriendinnengroepje met zes vrouwen. We kennen elkaar al jaren van een cursus Spaans, waar we elke twee weken een avond lang samen kookten, een spelletje speelden en kletsten – in het Spaans. Inmiddels volgen nog maar twee van ons de Spaanse les maar de vriendschap is altijd gebleven. We hebben al een hele tijd de droom om een keer samen een weekje weg te gaan. Gewoon gezellig, de dames onder elkaar. Afgelopen voorjaar leek het er echt van te komen.”

Ik schrok van de prijs, 150 euro per persoon

Wat gebeurde er toen?

“Samen hadden we een leuk huisje uitgezocht in Limburg, een schattige cottage voor zes personen. We hadden ons oog laten vallen op de meivakantie: één vriendin werkt in het onderwijs en is dus aan schoolvakanties gebonden. Ik was heel enthousiast en heb dat ook zeker laten merken. Maar ik schrok wel van de prijs. Bijna 1000 euro in totaal, zo’n 150 per persoon. En dit nog los van de kosten voor de boodschappen. Oei..! Eigenlijk vond ik dit te veel om eraan uit te geven.”

Hoe heb je dit opgelost?

“Ik heb eerst gezorgd dat we het huisje hebben geboekt. Een weekje later heb ik gedaan alsof er vanuit mijn werk iets tussen was gekomen. Ik heb goed laten merken hoe ontzéttend jammer ik het vond, hoe graag ik mee had willen gaan. Mijn vriendinnen hadden erg met me te doen en beloofden om vaak op mij te proosten tijdens de vakantie. De financiën hebben zij verder onderling afgehandeld.”

En hoe heb je hen dan bedonderd?

“Toen mijn vriendinnen één dag in Limburg zaten, heb ik de telefoon gepakt en een verhaal opgehouden dat ik opeens toch vrij kon krijgen van het werk. Natúúrlijk had ik deze kans gegrepen, meteen mijn vakantiedagen opgenomen en mijn koffers gepakt. ‘Vanavond ben ik bij jullie!’ riep ik vrolijk. Zo gezegd, zo gedaan. Die avond ben ik gearriveerd en ik ben de rest van de week gebleven. Het was enorm gezellig en mijn vriendinnen hebben er totaal niet meer aan gedacht om mij alsnog mee te laten betalen. Extra meevaller: veel van de boodschappen waren al gedaan.”

Kent iemand jouw geheim?

“Ja, mijn man weet er van. Hij heeft natuurlijk de hele geschiedenis meegekregen en tegen hem kan ik niet liegen. Hij vind het erg stom van me en is boos geworden. Maar ik durf het niet meer terug te draaien. Voel me er wel schuldig over.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo