Goedkoper op vakantie Zuiniger naar zon en zee? Lees deze 10 tips!

vakantie
vakantie
door Annemijn Coenen
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
542 keer bekeken

Goedkoper op vakantie: wie droomt er niet van. Lekker ontspannen aan zon en zee in de wetenschap dat je in de maanden erna niet krom hoeft te liggen. Zuiniger naar zon en zee? Gewoonovergeld zet de tien beste tips op een rij.


Tip 1: Boek vroeg of juist laat

In het algemeen geldt dat als je niet gebonden bent aan het hoogseizoen, je het beste kunt wachten op de lastminutes. De keuze is uiteraard beperkter. Ben je wel gebonden aan het hoogseizoen? Boek je reis vroeg. Maar let op: dit is geen ijzeren regel. Reisorganisaties willen de prijs van lastminutes nog wel eens aanpassen, afhankelijk van de belangstelling. Hou de prijzen dus scherp in de gaten.

Tip 2: Doordeweeks vliegen is goedkoper

Boek je heen- en terugvlucht buiten het weekend en je bent vaak voordeliger uit. Vooral vluchten op dinsdagmiddag blijken goedkoper, volgens de Consumentenbond .

Tip 3: Alles-in-één of apart?

Het is natuurlijk erg gemakkelijk: een retourvlucht plus hotel plus auto in één keer boeken. Maar het kan geld schelen als je alles apart boekt. Zelfs twee losse vliegtickets zijn soms goedkoper dan een retourtje.

Tip 4: Check meerdere vergelijkingssites

Vergelijk meerdere sites om de beste deal eruit te pikken. Let daarbij op bijkomende kosten om een eerlijk vergelijk te maken. Deal gevonden op een vergelijkingssite? Kijk ook altijd bij de reisaanbieder zelf of het nog goedkoper kan!

Tip 5: Welk vliegveld?

Voor langere trips kan het interessant zijn om niet te vliegen maar om auto, bus of trein te nemen. Ga je toch vliegen, kies dan kritisch het vliegveld vanwaar je wilt vertrekken. Een vliegveld dat wat verder weg ligt, kan je zo € 100,- schelen. Pas dan wel op dat de reiskosten naar het vliegveld het voordeel niet teniet doen.

Tip 6: Tanken in het goedkoopste land

Ga je bijvoorbeeld naar Kroatië met de auto, kijk dan in welk land de brandstof het goedkoopst is. Pas je reisschema hier eventueel op aan. Recente brandstofprijzen vind je op brandstofprijzen.info .

Tip 7: Pas op voor duur bellen en internetten

De kosten voor telefoneren en internetten in het buitenland kunnen behoorlijk oplopen. Gouden tip: zet je telefoon lekker uit op vakantie… Kun je toch niet zonder, vraag je telecomprovider dan naar speciale vakantiebundels. Internetten doe je het goedkoopst op plaatsen die (gratis) wifi aanbieden.

Tip 8: Ik ga op vakantie en neem mee…

Ga je met de auto (en caravan) op vakantie, dan kan het lonen om bepaalde producten alvast in Nederland te kopen. Uit een test van vergelijkingssite Yenom blijkt bijvoorbeeld dat koffiepads en bier in Nederland goedkoper zijn dan in Frankrijk. Ga je naar Duitsland, neem dan kaas mee. Frisdrank kun je beter daar kopen.

Tip 9: Op wintersport? Blijf weg van de piste

Hotels en appartementen in de buurt van de belangrijkste skipistes kosten natuurlijk de hoofdprijs . Een slaapplekje in het dal kan je honderden euro’s schelen.

Tip 10: Weinig lol met dure tol…

Op de Franse (en binnenkort ook Duitse) tolwegen is het natuurlijk lekker doorrijden, maar het heeft wel z’n prijs. Ben jij een type voor wie de vakantie begint als je in de auto stapt? Overweeg dan om tolwegen (deels) te mijden. Zo zie je nog iets van het landschap ook.


Heb jij meer goede bespaartips voor de vakantie? Laat ze hier achter.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo