Goede inbraakbeveiliging = subsidie + premiekorting! Korting op je inboedelverzekering

Inbraakpreventie
inbreken
door Irina Degen
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
431 keer bekeken

Stel je voor… je komt ’s avonds thuis van een gezellig etentje. Opgewekt loop je naar de deur, maar tot je verbazing zie je dat deze is geforceerd… Ingebroken! De nachtmerrie van iedereen. Zorg daarom voor goede beveiliging. Dat pakt vaak ook nog voordelig uit voor je inboedelverzekering!


Veel verzekeraars geven je premiekorting of betere dekking als je jouw huis goed beveiligd. De kans op inbraak is dan kleiner, waardoor de verzekeraar minder risico loopt om een grote vergoeding uit te moeten keren.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Je moet natuurlijk wel aan kunnen tonen dat je woning goed is beveiligd. Zorg daarom voor het ‘Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)’. Pas dan kom je in aanmerking voor korting op je premie van je inboedelverzekering.

Keurmerk = premiekorting

Voorwaarden keurmerk

Maar wanneer krijg je dat keurmerk dan? Je woning moet aan bepaalde voorwaarden voldoen, waaronder:

  • Voor- en achterdeur is voorzien van buitenverlichting.
  • Binnenshuis kun je zien wie er voor de deur staat.
  • Openingen zoals deuren en ramen zijn minstens 3 minuten inbraakwerend.
  • Ramen en deuren zijn voorzien van gedegen veiligheidsbeslag.
  • Deuren en kozijnen zijn van goede kwaliteit en in perfecte conditie.

Ook brandbeveiliging

Het keurmerk richt zich naast inbraakpreventie ook op brandbeveiliging. Zo heb je bijvoorbeeld een gecertificeerde rookmelder nodig. Houd daar rekening mee.

Kosten keurmerk

Het keurmerk wordt uitgedeeld door zogenaamde ‘PKVW-bedrijven’. Je betaalt vaak eenmalig 8,50 euro voor het keurmerk, bij anderen is het gratis of juist iets duurder. Vraag vooraf na wat de kosten zijn van het keurmerk.

Aanschafkosten (deels) terug

Ook de aanschafkosten voor de beveiliging kun je vaak (deels) terugkrijgen van de gemeente. De vergoeding verschilt per gemeente en varieert van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Check bij jouw gemeente of er een subsidieregeling is en hoeveel je dan krijgt.

Landelijke subsidieregeling

Er bestaat ook een landelijke, tijdelijke subsidieregeling. Het maximale bedrag dat je kunt ontvangen is 1000 euro. Deze subsidie geldt alleen voor mensen die tussen 2010 en 2015 het slachtoffer zijn geworden van een woningoverval.

10% Premiekorting

En hoeveel scheelt het je uiteindelijk? Gemiddeld krijg je zo’n 10% korting op je inboedelverzekering. Bij enkele verzekeraars kan de korting oplopen tot 20%.

Voorbeeldsommetje

Stel: je inboedelverzekering kost 15 euro per maand. Je krijgt dan maximaal 3 euro korting per maand op je premie. Op jaarbasis houd je 36 euro over. Hoef je bijvoorbeeld alleen nog een rookmelder te plaatsen om aan het keurmerk te voldoen? Dan kan het lonen om het keurmerk aan te vragen!


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo