Esther: “Ik heb me gewoon laten afschepen tijdens het pingelen” Ervaringsverhaal pingelen

Pingelweek
televisie
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
2350 keer bekeken

De één maakt er een sport van om te pingelen, de ander is tevreden en blijft liever bij de goede oude leverancier. Maar wat kan pingelen je opleveren? Esther (26) vindt pingelen behoorlijk spannend. Ze vertelt.


“Ik pingel eigenlijk nooit, want ik ben behoorlijk verlegen. Ik vind het moeilijk om korting te vragen op producten. Het voelt nogal brutaal. Bovendien weet ik nooit zo goed wat ik moet zeggen. Toch heb ik me één keer door een vriendin laten overhalen.

Een nieuwe televisie

Of dat een succes was? Nou, niet echt. Ik weet het nog goed, het was in een grote elektronicawinkel. Ik was daar samen met mijn beste vriendin om een televisie uit te zoeken. Ik ging namelijk voor het eerst op kamers wonen. Dat is al duur genoeg dus ik zocht een televisie voor zo weinig mogelijk geld.

Ik zag een mooie tv met haarscherp beeld voor 550 euro...

Nog een nachtje slapen

Opeens zag ik een mooie, witte televisie met haarscherp beeld. De prijs? 550 euro… Béétje overdreven wat mij betreft. Maar ik was wel helemaal weg van die specifieke televisie. Mijn vriendin riep gelijk: “waarom ding je niet af?!”. Daar had ik dus helemaal geen zin in. Verlegen als ik was loog ik: “Ik wil er liever nog een nachtje over slapen. Laten we maar weer gaan.”

Sterke onderhandelingspositie

Ik zocht op internet of de televisie ergens anders goedkoper werd aangeboden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een webwinkel waar ik hem voor 430 euro kon krijgen. Nog steeds duur natuurlijk, maar toch 120 euro goedkoper. Ook bedacht ik me dat ik dit goed kon gebruiken bij een pingelgesprek. Ik voelde me een stuk zekerder.

Kat in het bakkie?

Het weekend daarop ging ik terug naar de winkel, het was erg druk. Ik bekeek de televisie nog eens toen een medewerker vroeg: “Kan ik u ergens mee helpen?” Voordat ik me kon bedenken zei ik: “Ik ben erg geïnteresseerd in deze televisie en wil hem best kopen. Maar ik heb hem ergens anders gezien voor 430 euro. Kunt u iets voor mij aan de prijs doen?” Kat in het bakkie, dacht ik.

Het pingelgesprek liep heel anders dan verwacht

Geen korting

Dat liep anders. De medewerker lachte vriendelijk naar me en zei kalmpjes: “Sorry, maar daar kan ik helaas niet aan beginnen.” Ik voelde dat ik rood aanliep en wist ineens helemaal niet meer wat ik moest zeggen. Dat had ik niet verwacht. Het enige wat ik nog wist uit te brengen was: “Oké, jammer.”

Terug naar huis, zonder tv

Ik heb me gewoon laten afschepen en ben weer naar huis gegaan, zónder korting en zónder tv. Wat een tegenvaller. Ik vertelde het aan mijn vriendin, zij denkt dat de verkoper geen korting gaf omdat het zo druk in de winkel was. Als hij me wel korting had gegeven hadden andere klanten dat makkelijk kunnen horen. Tsjah, wist ik veel.

Pingelen? Pak een rustig moment!

Waarschijnlijk had ik op een rustiger moment mijn slag moeten slaan. Ach ja, ik heb toen een paar weken later alsnog een kleiner televisietje gekocht voor 150 euro. Dan maar wat minder spectaculair. Ik heb daarna nooit meer gepingeld. Mocht het er ooit nog eens van komen, dan laat ik gewoon mijn beste vriendin voor me pingelen.”